'Не можуть наїстися з того корита': екснардеп розкритикував намір 'закопати' 1 млрд 150 млн в Чернівецький аеропорт

"Не можуть наїстися з того корита": екснардеп розкритикував намір "закопати" 1 млрд 150 млн в Чернівецький аеропорт

17.01.2022, 18:41

Чернівецька ОДА своїми недолугими діями втілює сценарій телесеріалу «Слуга народу» перетворить нашу область на «Черновєцку пустош». Таку думку у програмі «Постфактум на телеканалі ТВА висловив народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«Вони роблять усе, щоб тут взагалі ніякого сполучення не було, – прокоментував політик інфраструктурні провали влади. – Потяг вже їде по 16 годин і запізнюється, бо не можуть владнати проблему з карстовим проваллям. Я знаю, як працює Укрзалізниця, – якби поставили чітке завдання, вони б давно цю проблему вирішили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Уряді похвалилися продовженням модернізації регіонального авіахабу у Чернівцях, які залишилися без авіасполучення попри обіцянки Офісу Президента та ОДА

Аеропорт Чернівців почнуть ремонтувати у наступному році

 У Чернівецькому аеропорту за часів Каспрука і попереднього керівництва летовища розікрали 3,5 млн грн, - джерело

У чернівецькому аеропорті озвучили безглузде пояснення на захист "русского лєтуна", який стрибнув з дзвінниці на очах царя Московії Івана Грозного

 Вартість робіт з реконструкції аеродрому в Чернівцях зросла на 330 млн тому в Осачука оголосили новий тендер

У Чернівецькому аеропорту встановлять огорожу за мільйон гривень

"Освоєння ласого шматка в 620 мільйонів гривень": Жаровський хоче, щоб Клічук віддав гроші на ремонт злітної смуги в Чернівцях у руки Ковалюку

 Поки Клічук чекає 100 млн грн на ремонт злітно-посадкової смуги аеропорту, Бурбак боїться, що Продан з Ковалюком їх "освоять"

По-друге, ви щось чули про тендерні процедури з ремонту злітно-посадкової смуги аеропорту? Вони ж не можуть «порішати» там зі «своїми» підрядниками і не можуть наїстися з того корита, бо тендерна ціна у них весь час зростає. Державна програма підтримки і розвитку регіональних аеропортів, яку я підписував як міністр інфраструктури, передбачала 550 млн грн для Чернівецького аеропорту. Пригадую, Борис Морський працював, казав, що треба 630-680. Але ж не 1 млрд 150 млн як зараз! Куди ви його закопаєте там?

Я розумію позицію авіакомпанії, яка відмовилася від рейсів на Київ до літньої навігації через погодні умови. Так, у нас сиро і тумани. І в програмі були передбачені кошти на оновлення світлосигнальної системи. Це давало б можливість сідати літакам у туман. Але програма досі не реалізована, світлосигнальна система не модернізована і у підсумку ми маємо знову зачинений аеропорт та програємо небо двом нашим стратегічним сусідам – Івано-Франківську і Сучаві.»

Джерело: https://tva.ua/2022/01/05/osachuk-peretvoriuie-bukovynu-na-chernovietsku-pustosh-iz-serialu-maksym-burbak/

1