'Не лише освоювати кошти державної субвенції, але й реалізувати нові проекти': запрацювала Чагорська ОТГ (ФОТО+ВІДЕО)

"Не лише освоювати кошти державної субвенції, але й реалізувати нові проекти": запрацювала Чагорська ОТГ (ФОТО+ВІДЕО)

11.01.2019, 11:39

Провели першу сесію приміської Чагорської громади, куди увійшли три села 10 січня відбулась перша сесія Чагорської ОТГ, на якій представили голову громади, сільського голова Чагра - Георгія Коблюка, та новообраних депутатів трьох сіл громади - Луковиця, Молодія та Чагор.

На сесії були присутні народні депутати, депутати із району та представники громади.

"Тепер нам доведеться не лише освоювати кошти державної субвенції, по-новому планувати розбудову об`єктів соціальної сфери, а й думати, як створювати нові робочі місця, адже це і є запорука розвитку і спроможності нашої громади", - зазначив депутат Чагорської ОТГ Віталій Семенюк.

"Сподіваюсь, що наша громада зможе не лише грамотно використовувати бюджетні кошти, а й реалізувати нові проекти, які не лише зроблять життя мешканців зручнішим, а й примножать бюджет . Дуже хочу, щоб ми взяли до уваги досвід роботи найуспішніших ОТГ, та не повторювали вже зроблених помилок", - наголосив мешканець Чагра, заступник голови Глибоцької районної ради Віталій Гуменний. 

До створення громади йшли не без перепон та досить довго – більш ніж 3 роки. Нині ж експерти прогнозують, що це буде одна з найперспективніших ОТГ в області. Якщо скласти умовний рейтинг новообраних ОТГ за прогнозними фінансовими показниками спроможності, то лідером цього рейтингу буде Чагорська ОТГ – її очікувані доходи перевищуватимуть видатки на 6524 тис. грн. Ці кошти мають піти на розвиток громади. Окремо державою згодом буде нарахована сума інфраструктурної субвенції. 

Нагадаємо, за результатами виборів Чагорської ОТГ на першому місці «Батьківщина» – 11 мандатів, на другому «Народний фронт» – 10.   2 мандати у Радикальної партії Олега Ляшка та один у УКРОПУ.  На посаду сільського голови було зареєстровано одного кандидата – самовисуванця Георгія Коблюка.  Він і здобув перемогу на виборах, отримав 2731 голос, що складає 97% від всіх голосів.  Явка на виборах – 33,4%.

ВІДЕО - ТВА

Фото: Григорій Тіміш

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1