Не хочуть платити за неіснуючі послуги. Платіжки компаній-управителів знову обурили чернівчан

Не хочуть платити за неіснуючі послуги. Платіжки компаній-управителів знову обурили чернівчан

21.12.2018, 22:33

Мешканці ігнорують і не сплачують за новими платіжками від компаній-управителів

Хто прибиратиме горище і відкидатиме із даху сніг. Чернівчан в будинку на вулиці Руській обурили платіжки за послуги компаній, які обслуговують їхні багатоквартирні будинки замість ЖРЕПів.

"З того моменту, як наш будинок з "легкої руки" виконкому проти нашої волі і без нашого на це дозволу був переданий цікавій новоспеченій фірмі "Єврокомунбуд", минуло кілька місяців. Мешканці, заклопотані власними справами, не особливо переймалися цією подією, адже ходили чутки, що ЖРЕП-9 живий і буде жити вічно. І навіть платили комунальні послуги на його рахунок. Аж поки тиждень тому ми всі не почали отримувати "листи щастя" від того ж "Єврокомунбуду". Виявляється, що ми всі маємо конкретні борги перед цією компанією, а ті суми, що платилися в ЖРЕП ... десь є, але точно не нам зараховані", - написала у ФБ Леся Михайлюк.

"Отримавши на руки додаток до договору, (який жоден із мешканців не підписував), ми всі колективно реально прозріли. Згідно Договору, ми зобов'язані платити за: ПРИБИРАННЯ ГОРИЩ, яким ніхто з нас не користується і лише 25% мешканців мають до нього доступ, ПРИБИРАННЯ ПОКРІВЛІ ВІД СНІГУ І БРУДУ (на пропозицію прийти і почистити - відповідь "Слизько"), ПРИБИРАННЯ СХОДОВИХ КЛІТИН (це взагалі нонсенс - завжди прибирали самі і далі прибираємо), УТРИМАННЯ ЕЛЕКТРИКІВ (а нас хто буде утримувати?) . А найбільш вражаючий пункт - ВИНАГОРОДА УПРАВИТЕЛЯ (НЕМАЛЕНЬКА ТАКА, БЕРУЧИ ДО УВАГИ КІЛЬКІСТЬ БУДИНКІВ, ПЕРЕДАНИХ КАНТОРІ)".

З огляду на вищевказане, чернівчани цікавляться, куди поділися гроші, які мешканці заплатили ЖРЕП-9?  Чому рахунки "Єврокомунбуду" значно вищі від рахунків ЖРЕП? 

Депутат міської ради Анатолій Чесанов прокоментував такі звинувачення :  "Багато спекулювали на питанні передачі будинків управлінським компаніям.. Кабмін зобов'язав місцеві ради до 2017 року ліквідувати ЖРЕПи і надав можливість мешканцям ще у 2016 році самим визначитися хто буде управляти. Багато хто створив ЖБК, ОСББ, тощо.. Для тих, хто не визначився, Кабмін зобов'язав ради провести конкурси і знайти управителів. Це і було зроблено. Але місцеві політикани ввели людей в оману і створили штучний конфлікт. Впевнений, що ЖРЕПи повинні чи повернути кошти людям чи перевести на рахунок управительських компаній з переліком платників! В іншому випадку вони понесуть відповідальність! Нові компанії зобов'язані укласти нові договори з кожним абонентом. Наполягайте!! Звісно, треба дивитися, що вони дають на підпис і якщо підписали, при ненаданні певних послуг, актувати і виставляти претензії. Це ваші з ними відносини. Згідно постанови, ви можете провести збори і розірвати з ними відносити та обрати собі нового управителя!", - зазначив депутат міської ради.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1