'Не думаю, що це спеціальна ситуація, що не зачитали привітання Юлії Володимирівни', - Іван Мунтян (додано відео)

"Не думаю, що це спеціальна ситуація, що не зачитали привітання Юлії Володимирівни", - Іван Мунтян (додано відео)

21.05.2013, 22:07

Країна продовжує обговорювати події 18 травня в Києві. Зокрема, з'явилися коментарі про те, що громадяни так і не почули того дня звернення від Юлії Тимошенко. Що це означає? Тимошенко не підтримує акцію опозиції чи сама опозиція дистанціюється від Тимошенко - BukNews поцікавився у голови Чернівецької обласної організації "Батьківщина" Івана Мунтяна. "Не думаю, що це спеціальна ситуація, що не зачитали привітання Юлії Володимирівни", - сказав депутат обласної ради Іван Мунтян

Те, що колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко не оголосили єдиним кандидатом від опозиції на майбутніх президентських виборах, це означає, що опозиційні сили не ризикнули експлуатувати цю тему надалі. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Якщо Тимошенко не оголосили єдиним кандидатом від опозиції на майбутніх президентських виборах, то це означає, що опозиційні сили не ризикнули експлуатувати цю тему надалі", - наголосив експерт.

Водночас, він наголосив, що ім'я Тимошенко опозиціонери використовуватимуть ще довго.

"Це не означає, що опозиція списала фактор Тимошенко, бо фактор Тимошенко зіграє ще свою місію. Її ім'я будуть використовувати ще довго", - підкреслив Цибулько.

Окрім того, на його думку, з часом ситуація зміниться: "А також зміниться тактика поведінки опозиції".

На думку експерта, "Батьківщина" користуватиметься "привілеєм" імені Тимошенко, навіть у боротьбі із своїми партнерами: "Фактор Тимошенко може лишитися фактором самої лише "Батьківщини". Чим далі буде просуватися ситуація із єдиним кандидатом, і чим більше будуть промальовуватися перспективи у Кличка, тим більше з'являтиметься небезпека для "Батьківщини" бути розірваною між "Свободою" та УДАРом".

Окрім того, він нагадав, що "задекларована ідея об'єднання "Фронту змін" та "Батьківщини", так і не реалізована".

"Оскільки ця ідея не реалізована, то виникають інші фактори, наприклад зростання рейтингу Кличка. Бо є наприклад фактор зростання рейтингу "Свободи", але не Тягнибока", - резюмував він.

Нагадаємо, 18 травня у Києві під час загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!" "Батьківщина", "УДАР" та "Свобода" підписали Декларацію про координацію дій в боротьбі з режимом Януковича, яку Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

В ній говориться, що якщо режим Віктора Януковича протисне перехід до обрання президента в один тур, опозиція визначить єдиного кандидата вже в першому турі. У Декларації підкреслюється, що опозиційні сили узгоджуватимуть дії на всіх етапах кампанії з обрання нового глави держави – "починаючи з закону про вибори і визначення оптимальної стратегії кампанії, завершуючи спільним контролем за підрахунком голосів і встановленням справжніх результатів народного волевиявлення".

Людмила ПАРАСКІВА
Джерело: Gazeta.ua

1