'Не дозволю нікому смикати за мотузки у міськраді', - мер Каспрук (ВІДЕО)

"Не дозволю нікому смикати за мотузки у міськраді", - мер Каспрук (ВІДЕО)

28.01.2016, 18:12

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук забезпечуватиме дотримання законодавства у сесійній залі міської ради і нікому не дозволить "смикати за мотузки та керувати процесами в міській раді".

Про це Каспрук заявив у четвер на сесії міськради, передає прес-служба мерії.

"Так, безперечно буде складно, це буде робота, яка буде відбирати багато часу на спротив спробам знову узурпувати певними колами владу в міській раді і діяти всупереч громаді", - заявив мер.

Каспрук нагадав депутатам міської ради, що ще з 2 січня вони набули право на внесення кандидатури на посаду секретаря міської ради. 

"За цей місяць кандидатури не внесено, не зібрано 21-го підпису під тим чи іншим кандидатом з елементарної причини - ведення торгів за посади, за сфери впливу в міській раді. Хотів би нагадати тим людям, які керують цим процесом і хочуть згадати своє "регіональне" минуле, що ситуація змінилася. Сьогодні містом керує не секретар міської ради, який має подобатися депутатам або більшості з них, бо вони 50 відсотками голосів можуть його зняти, а тому можуть йому диктувати свою волю, нав’язувати керівників комунальних підприємств, заступників, членів виконавчого комітету. Сьогодні ситуація інша. Є законно обраний міський голова", - зазначив Олексій Каспрук. 

"Уповноважений Законом України "Про місцеве самоврядування", голосами виборців здійснювати свої повноваження дію виключно в межах чинного законодавства України. Вніс на розгляд депутатського корпусу пропозиції щодо персонального складу виконавчого комітету, погодився із збільшенням кількості його членів, врахував подання, як громадських організацій міста, так і політичних партій, які присутні в сесійній залі. І мені зрозуміло, що депутатські фракції проти того, щоб оновлений склад виконавчого комітету, який включає багато молодих людей, представників громадських організацій, людей поважних, з новим поглядом, приступив до роботи на благо міста. Безперечно продовжить працювати виконавчий комітет попереднього скликання, хоча якість управління містом буде втрачатися", - заявив Олексій Каспрук.

 

Депутати Чернівецької міської ради провалили голосування за персональний склад виконавчого комітету міської ради та кандидатів на посаду заступників мера Чернівців.

Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, депутати більше двох годин обговорювали кандидатів на посади заступників міського голови Олександра Паскаря, Георгія Леонтія та Володимира Середюка. Після обговорення кожної з цих кандидатур обранці відмовлялися підтримати їхнє призначення на посаду.

Пізніше депутати перейшли до обговорення персонального складу виконавчого комітету. Міський голова запрошував до трибуни по черзі кожного з кандидатів у члени виконкому, проте обранці відмовлялися підтримувати їхнє призначення.

Так, за внесення кандидатури Георгія Леонтія проголосували лише 17 депутатів. За призначення на посаді секретаря виконкому Олега Стецевича проголосували лише 18 обранців. На посаді члена виконкому податківця Миколу Загарюка підтримали лише семеро депутатів. Представника поліції Василя Паращука захотіли призначити членом виконкому лише 5 депутатів, а громадську активістку Антоніну Бабюк - 19. Водночас за призначення підприємця Сергія Босовика на посаді члена виконкому проголосував 21 депутат.

Водночас депутати фракції "Рідне місто" тричі пропонували відкласти на довивчення питання щодо обрання персонального складу виконкому і кандидатів на посаду заступників мера. Лише за четвертою спробою депутати 27 голосами відклали це питання на розгляд наступної сесії міськради.

Процес обговорення кандидатур супроводжувався дискусіями та звинуваченнями.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (5)

Хочуть повторення 2011 року? Не вийде. 

avatar

Кирило

28 січня 2016 16:52

До Кирила!

Якщо Каспрук і далі буде грати курву то вийде. А як тільки кулявлоба із аваковим турнут, це вийде автоматом.

avatar

Чернівчанин

28 січня 2016 20:44

avatar

Зюзя Бойм

28 січня 2016 21:54

Повністю назва статті мала звучати так "Не дозволю нікому смикати за мотузки у міськраді. За мої мотузки. Бо я тут цар. Як я сказав так і буде" Таке відчуття, що мер відчув себе всемогучим за своїми покровителями. Дивлюсь кожну сесію і все більше переконуюсь,  що Олексій Павлович занадто добре себе почуває. Веде себе як "собственник". Типу я Ваш керівник, я даю Вам роботу і Ви повинні мені поклонятись. Пройшов Ваш час. Всі добре памятають заслуги батька, але Олексій ніколи не вийде з його тіні. Я  не підтримую його опонента на виборах, але чернівчани явно зробили хибний вибір

avatar

гостя

29 січня 2016 09:21

Так это хлебное место он унаследовал от своего отца и впредь будет передаваться по наследству!!!

avatar

Simon

29 січня 2016 12:14