Не допустити мародерства у лісі і захистити експортерів сої і ріпаку - бюджетні ініціативи нардепа Рибака

Не допустити мародерства у лісі і захистити експортерів сої і ріпаку - бюджетні ініціативи нардепа Рибака

27.12.2017, 19:24

Народний депутат України Іван Рибак розповів на прес-конференції про свій вклад в ухвалення головного кошторису країни на 2018 рік, як представника Карпатського регіону.

-        Значна частина моїх виборців працюють в лісовій галузі, - сказав Іван Рибак. - Для мене було важливим, аби бюджтом було передбачено стабільне функціонування лісової галузі. У разі недофінансування на лісову галузь чекатиме колапс. На практиці це означає незаконні рубки, мародерство  в лісі, чого не можна допускати.

-        Ми запропонували поправки до Бюджетного і Податкового кодексів, якими можна було залучити кошти на ці цілі. Ми  пропонували створити Лісовий фонд, який буде наповнюватися за рахунок 50 відсотків рентної плати від користування лісом, - розповів Іван Рибак. -  Ми пропонували збільшити цю рентну плату таким чином, щоб отримати на одному кубічному метрі приблизно 15 гривень додаткового платежу. І спрямувати отримані кошти у спеціальний фонд розвитку лісового госоподарства. Це дало би можливість спрямувати на ці цілі додатково ще 450 мільйонів гривень. Наша пропозиція не потребувала додатковго бюджетного фінансування. Негативні наслідки того, що пропонований нами фонд не створено галузь відчує вже у першому кварталі наступного року.

Ще однією вагомою ініціативою народного депутата  Рибака став захист експортерів сої та ріпаку, яким не повертали ПДВ. 

1