Навіть у найменшій в країні Чернівецькій області мешкає майже 400 інвалідів війни на Сході

Навіть у найменшій в країні Чернівецькій області мешкає майже 400 інвалідів війни на Сході

01.02.2020, 12:35

У Чернівецькій області, яка є найменшою в Україні, проживає близько 400 учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, які внаслідок поранень, контузій та захворювань отримали інвалідність. У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області розповідають, що точна кількість одержувачів пенсій по інвалідності серед учасників ООС складає 388 осіб, і цій категорії пенсіонерів тут приділяють велику увагу.

Серед цих людей, які втратили своє здоров’я, захищаючи Батьківщину, 8 колишніх військовослужбовців отримали інвалідність першої групи, 36 – другої та 344 − стали інвалідами 3-ї групи. Фахівці з пенсійного забезпечення свідчать, що наразі пенсії захисників із обмеженими можливостями коливаються від близько 6 до понад 11 тисяч гривень.

Пенсію в разі втрати годувальника на Буковині отримують 145 членів сімей 69 загиблих внаслідок війни на Сході захисників. Реалізували своє право на пенсійне забезпечення 7 дружин, 70 батьків, 65 дітей та 3 падчерок і пасинків. Середній розмір пенсій у разі втрати годувальника складає майже 4 тисячі гривень.

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відзначають, що ставлення співробітників до цієї категорії пенсіонерів є відповідальним і уважним. Працівники докладають максимум зусиль задля забезпечення якнайшвидшого оформлення та подання документів для призначення відповідних пенсій.

Кореспондент АрміяInform

1