Науковці та богослови зібралися у столиці Буковини, щоб обговорити вплив та значення Реформації

Науковці та богослови зібралися у столиці Буковини, щоб обговорити вплив та значення Реформації

18.05.2017, 22:37

Сьогодні, 18 травня, у приміщенні Чернівецької обласної ради в рамках відзначення в Україні 500-річчя Реформації розпочала роботу Міжнародна науково-практична відео-конференція «Суспільні детермінанти взаємодій у міжконфесійному просторі України: теорія та практика», для участі в якій у столиці Буковини зібралися науковці, експерти та богослови з багатьох регіонів України, США та Румунії, а також керівників євангельських християнських конфесій нашого краю. Учасників та організаторів представницького наукового форуму привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

«Свого часу завдяки Реформації глобальні перетворення відбулися не лише у середньовічній Європі, але й у цілому світі загалом. Адже саме ідеї Реформації лягли в основу духовного оновлення християнського світу та подальшого розвитку соціально-економічної, наукової та культурної сфер людського життя. Нині, коли рівень суспільної моралі почасти бажає бути кращим, а духовні цінності часто-густо поступаються місцем цінностям матеріальним, ідеї Реформації набувають особливого значення. Оскільки саме з Реформацією, європейські народи прийшли до усвідомлення того, що найбільшою цінністю є людина, її життя, честь та гідність», – наголосив голова крайового парламенту Буковини.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
  • ДОВІДКОВО:
  • У п’ятницю, 19 травня 2017 року  у  приміщенні Буковинського біблійного інституту Церкви Адвентистів Сьомого Дня (вул. Турецька, 10) в рамках роботи Міжнародної науково-практичної відео-конференції   працюватимуть тематичні дискусійні майданчики, участь в яких візьмуть представники протестантських організацій, що функціонують на Буковині, науковці різних рівнів і напрямків дослідження релігієтворчих процесів, аспіранти та студенти, а також ті, кого цікавить історія Реформації та специфіка функціонування протестантських деномінацій в регіоні.

    Робота відео-конференції і дискусійних майданчиків транслюватиметься у режимі реального часу.

     Програма роботи 2 дня конференції

     10.00 – 10.10 Християнська молитва «Отче наш» (Карпов Петро Іванович – єпископ Обласного об’єднання Церков Християн Віри Євангельської Чернівецької області)

    10.10 – 11.00  Концерт духовної музики

    11.00 – 13.00   Робота дискусійних майданчиків

    13.00 – 14.00  Перерва на обід

    14.00 – 15.30 Продовження роботи дискусійних майданчиків

    15.30 –16.00 Підведення підсумків та прийняття резолюції

1