Наукова бібліотека ЧНУ ще один недооцінений визначний бренд Чернівців

Наукова бібліотека ЧНУ ще один недооцінений визначний бренд Чернівців

22.07.2016, 18:31

Наукова бібліотека Чернівецького національного університету зацікавила іноземних студентів

11-12 липня в рамках роботи міжнародної організації AIESEC у наукову бібліотеку Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича завітали гості з Туреччини, Єгипту та Південної Кореї. Відвідувачі з великим зацікавленням ознайомилися з історією бібліотеки, виданнями з фонду відділу рідкісних книг та рукописів, документами та цікавою літературою з фонду іноземних видань.

 Метою гостинного прийому гостей мешканцями м. Чернівці та членами організації AIESEC є популяризація в інших державах визначних місць України (брендинг м. Чернівці).

 AIESEC – міжнародна неполітична, неприбуткова молодіжна освітня організація, що надає можливість молоді віднайти та розвинути свій потенціал для здійснення позитивного впливу на суспільство. AIESEC займається міжнародними програмами стажувань та супутньою діяльністю, яка надає стажерам можливість отримати практичну освіту, розвиває лідерський потенціал молоді завдяки організації різноманітних проектів, а також забезпечує освітній процес для членів організації і всіх, хто співпрацює з організацією.

 Інноваційний підхід до розвитку молоді зосереджується на активній лідерській ролі, розвитку персональних та професійних якостей, побудові мережі контактів та вмінні вносити позитивні зміни в суспільство. Об'єднує студентів та молодих спеціалістів, які цікавляться проблемами у світі, лідерством та менеджментом.

 В Україні представництва організації працюють у 18 містах — Києві, Харкові, Львові, Одесі, Дніпрі, Івано-Франківську, Маріуполі, Тернополі, Ужгороді, Бердянську, Запоріжжі, Кривому Розі, Сумах, Чернівцях, Хмельницькому, Вінниці, Луцьку та Житомирі. Залучено до співпраці понад 1000 молодих людей.

 AIESEC у Чернівцях існує 4 роки. За цей час було реалізовано безліч вхідних та вихідних стажувань, фестиваль культур "Global Village", більше 20 навчально-розважальних заходів. За ці роки було відправлено 88 людей з Чернівців на стажування та прийнято 81 стажера з різних куточків світу.

 Офіційний сайт AIESEC в Україні

1