Національна безпека, наступ на корупцію, соціальні прориви: Іван Рибак назвав основні досягнення в роботі парламенту

Національна безпека, наступ на корупцію, соціальні прориви: Іван Рибак назвав основні досягнення в роботі парламенту

09.07.2018, 20:34

Розпочався останній пленарний тиждень восьмої сесії ВР 8-го скликання, яку можна охарактеризувати як достатньо позитивну. Адже за цей період українським парламентом було прийнято низку важливих законодавчих рішень.

Про роботу Верховної Ради України розповів народний депутат України Іван Рибак

В першу чергу, щодо національної безпеки. Прийнято важливі поправки і в галузі соціальної політики, що особливо турбує пенсіонерів. Я б сказав, серйозні прориви здійснено Верховною Радою у галузі освіти, медицини, культури, кінематографу. 

Окремим пунктом йде наступ на корупцію у всіх її проявах. Проголосовано створення Антикорупційного суду, питання, яке було лакмусовим папірцем як для наших іноземних партнерів, так і для суспільства. Суд буде, всі інсенуації треба припинити.

Крім цього, серйозно подбав парламент і про захист держави, про наших воїнів на передових рубежах війни з агресором. Незважаючи на протидію 5-ї колони у парламентській залі, прийнято фундаментальний Закон про національну безпеку України. Ми прямуємо у НАТО. 

На цей закон схвально відгукнулися представники наших іноземних партнерів у Альянсі. Керівництво Європейських держав. Державний департамент США теж дав позитивний сигнал на адресу нашої держави щодо прийняття стандартів ЗСУ, наближених до НАТО. 

Це те, над чим працювала і Адміністрація Президента, і український парламент досить тривалий час. І сьогодні нам це вдалося, - підсумував народний депутат України Іван Рибак. 

1