Наталія Якимчук вважає, що міська рада поставила воза перед конем, Дмитро Сірман заперечує, що депутати все зробили правильно

Наталія Якимчук вважає, що міська рада поставила воза перед конем, Дмитро Сірман заперечує, що депутати все зробили правильно

01.07.2015, 13:37

На сесії Чернівецької міської ради депутати змогли затвердити чисельний склад нової структури мерії. Відтепер в органах виконавчої влади міста замість 495 працюватиме 428 осіб. Крім загальної чисельності міськради депутати проголосували за створення окремого відділу, який займатиметься проблемами Садгірського району. Кількість чиновників по усіх відділах депутати домовились розглянути на наступній сесії. Відповідне подання має зробити мер Чернівців Олексій Каспрук.

 Громадські активісти коментують рішення Чернівецької міської ради

- Щойно Чернівецька міська рада після драматичних дискусій та перерв затвердила чисельний склад своєї нової структури. Зокрема депутати міськради проголосували за створення окремого відділу, який буде опікуватись проблемами Садгірського району. Здавалося, що все є добре, ми рухаємося вперед. Так, це крок, але на мою думку, не зовсім у вірному напрямку. Адже питання про структуру та чисельність виконавчих органів ніяк не прив’язане до іншого важливого питання – про ліквідацію районів в місті. Те, що райони в Чернівцях це - пережиток командно-адміністративної системи, не викликає сумнівів. Але все це зроблено у доволі недолугий спосіб, бо почали «з кінця», - прокоментувала у ФБ рішення чернівецьких депутатів лідер міської організації "Солідарність-БПП" Наталія Якимчук.

Такий підхід може негативно вплинути на якість надання послуг городянам, і не лише Садгірського району. І в цьому всі ми досить швидко переконаємося. Бо, судячи з усього, ані депутати, ані “натхненники” таких “реформ” не уявляють наслідків таких, прямо скажемо, досить популістських дій. Вважаю, що наразі варто було б не ухвалювати остаточного рішення з цих гострих питань, а встановити “випробувальний” термін, скажімо, на півроку, і потім знову повернутися до структури виконавчих органів міста. Адже головна функція міської влади – надання якісних, доступних послуг чернівчанам у прозорий та зрозумілий спосіб, це головне завдання кожного чиновника, найнятого на роботу громадою міста.

Свою позицію з цього приводу, заперечивши аргументи  Наталії Якимчук, оприлюднив також депутат Чернівецької міської ради Дмитро Сірман:

Дмитро Сірман Дозвольте, як мешканцю поки Садгірського району міста Чернівці відреагувати на Ваші аргументи. Недолугими були кроки з ліквідації районів. Уявіть собі, що у нас громадські слухання за участі міського голови та обраного нардепа від нашого округу відбулись вже після прийняття рішення міської ради. З громадою ніхто не радився і судячи з усього радитись не збирається. Мешканці Садгори взагалі висловлювались за отримання статусу окремого міста, але законодавство не визначає такої процедури. Ми депутати, що представляють Садгірський район наполягали та наполягаємо на створенні відділу управління територією Садгірського району, бо не з чуток знаємо що для мешканців це потрібно і важливо. Для того, щоб дістатись до будь якого органу управління наші мешканці долають по 20 км. до центру міста, витрачаючи кошти та час. Хіба ці люди не заслуговують на отримання якісних адміністративних послуг на місці? Думаю, що ми як депутати все зробили правильно і захистили мешканців Садгори від негативних наслідків ліквідації районних рад.

1


КОМЕНТАРІ (3)

А Сірман взагалі про що пише? Ви депутати міськради давно заслужили абі піти та не повертатись. Тушки перфарбовані. Якимчук все вірно каже.

avatar

Кіндрат Садгора

01 липня 2015 12:02

А що це кіндрат за всю Садгору розписується? Сірман діло зробив!

 
avatar

домкрат садгора

01 липня 2015 12:27

avatar

Святослав Подгорнов

01 липня 2015 22:13