Наталія Якимчук: «Рішення парламенту щодо повернення до державного фінансування професійно-технічних училищ хоч і запізніле, але  справедливе»

Наталія Якимчук: «Рішення парламенту щодо повернення до державного фінансування професійно-технічних училищ хоч і запізніле, але справедливе»

08.02.2016, 13:19

Голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів Чернівецької міської ради, голова фракції БПП «Солідарність» Наталія  Якимчук позитивно відзначила на своїй сторінці в мережі фейсбук прийняття Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти», яким повернулись до  фінансування професійно-технічних училищ за рахунок коштів державного бюджету.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької МО БПП «Солідарність».

 «Чернівці поряд з іншими містами обласного значення постало перед проблемою неготовності взяти на себе фінансування ПТУ в повній мірі.  Перекладення тягаря  їх фінансування на територіальні громади було завчасним і необгрунтованим. Ці кошти більш доцільно витрачати на соціальні та інвестиційні проекти, на ремонт доріг, освітлення,  харчування дітей тощо, - зазначила лідер Чернівецької міської організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Наталія Якимчук. – Нагадаю, фінансування професійно-технічної освіти, у результаті змін до Бюджетного кодексу України, що були ухвалені в кінці року, переклали на місцеві бюджети.

Крім того, в багатьох містах відмовлялися фінансувати такі навчальні заклади, оскільки більша частина тих, хто там навчається – мешканці області, а то й інших областей.

Так,  четвертого  лютого  305 депутатів прийняли Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти» і проголосували за запровадження субвенції на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах, перерахування якої  місцевим бюджетам здійснюватиметься двічі на місяць, як це передбачено для освітньої та медичної субвенцій.

Це рішення консолідувало усі фракції. Наступний крок – внесення  змін до Закону України «Про Державний бюджетна 2016 рік». Цінно, що до думки представників територіальних громад таки прислуховуються»,-  підсумувала Наталія Якимчук .

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чому України "пощастило" тільки в одному "проФФесорі"  Чернівцям у  двох? В "проФФесорі" та проФФесорші" За шо це нам таке?

avatar

депутат

08 лютого 2016 11:53