Наталія Якимчук обіцяє впритул зайнятися чернівецькими парками (ОНОВЛЕНО)

Наталія Якимчук обіцяє впритул зайнятися чернівецькими парками (ОНОВЛЕНО)

16.07.2016, 23:13

Депутат Чернівецької міської ради, голова міської організації ПП "БПП-Солідарність" Наталія Якимчук оприлюднила плани щодо  вироблення програми розвитку та благоустрою парків та скверів міста Чернівці.

- Відбулося обговорення робочої групи з питання вироблення програми по облаштуванню парків і скверів Чернівців. Думка мешканців громади, активність громадськості у цьому напрямку підштовхнула нас почати масштабну роботу по виробленню програми розвитку та благоустрою парків та скверів міста Чернівці, - повідомила Наталія Якимчук.

До 2017 року плануємо розробити та затвердити програму по облаштуванню парків і скверів Чернівців, розпочати процес формування проектів землевідведення щодо земельних ділянок парків та скверів міста, отримати кадастрові номера щодо таких земельних ділянок, провести розробку та конкурс проектів окремих парків та скверів, а також благоустрій деяких скверів та парків, провести аналіз, вивчити експертні пропозиції та думки мешканців щодо проектів та відкрити нові сквери.

Сквери будуть збудовані з використанням сучасних передових ідей ландшафтного дизайну на основі існуючого зеленого масиву із використанням усіх особливостей ландшафту. Реалізація програми надасть можливість досягти соціального та екологічного ефекту, оскільки соціальні інвестиції впливають на позитивні зміни в суспільстві.

Сучасне місто потребує чистого повітря та комфорту на територіях для міського відпочинку, а для цього потрібно будувати нові сквери і парки, а головне берегти і доглядати вже за існуючими.

Шановні чернівчани, мешканці нашого міста, ми чекаємо від вас на конструктивні пропозиціі, цікаві ідеї, можливо проекти по облаштуванню парків і скверів Чернівців!!!

Нещодавно провели другі збори щодо організації робіт зі створення скверів та облаштування парків. Про це написав заступник міського голови Володимир Середюк на своїй сторінці у ФБ.  - Вирішили розпочати з території у Садгорі, Рощі та на Гравітоні. Головне зараз - узгодити ці проекти з Департаментом містобудування та оформити проектно - кошторисну документацію, закласти бюджет на виконання цієї ідеї у 2017 році. Зеленим Чернівцям бути!

 

ДОВІДКОВО:

Чернівецькі парки та сквери хочуть розвивати та осучаснити. Якими бачать чернівецькі парки обговорювали архітектори та ландшафтні дизайнери на громадському обговоренні «Європейському місту Чернівці – європейські парки».

Київські ландшафтні дизайнери презентували проекти, як облаштовують європейські парки і запропонували запозичити ідеї для Чернівців.

– Сьогодні презентовано фаховий погляд на парки в різних країнах світу, – зазначив мер Чернівців Олексій Каспрук. – У планах і перспективах це і розвиток парку ім. Т. Шевченку, який є найстаршим парком Чернівців, але будь-який парк не може жити без змін, його треба омолоджувати оновлювати.

У нас є багато скверів і парків, зелених зон, які потрібно впорядкувати. Таких виявили 20 об’єктів. Вони потребують нашої уваги, інвестування коштів і спільними зусиллями зможемо перетворити ці місця на окрасу міста, – продовжив мер.

Над проектом розвитку чернівецьких парків фахівці з Києва та інших міст працюють уже рік. Щоправда, коли розпочнуть втілювати ідеї в життя та за чиї кошти, наразі ще остаточно невідомо. Адже ще не визначилися за якою концепцією будуть працювати.

Джерело: https://pogliad.ua

1