Наталя Якимчук хоче доплачувати працівникам дитсадків, а Василь Продан розставляти у них завідувачів

Наталя Якимчук хоче доплачувати працівникам дитсадків, а Василь Продан розставляти у них завідувачів

04.02.2016, 23:03

Депутати Чернівецької міської ради Наталя Якимчук і Василь Продан озвучили ініціативи, які стосують роботи дитячих дошкільних закладів у Чернівцях

Наталія Якимчук: «Наша пропозиція щодо впровадження муніципальних доплат працівникам дитячих дошкільних закладів є соціально важливою, тому місто зобов ‘язане віднайти на неї кошти»

Про це депутати Чернівецької міської ради Наталя Якимчук написала на своїй сторінці у ФБ:

Голова депутатської фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Чернівецькій міській раді Наталія Якимчук під час шостого пленарного засідання другої сесії Чернівецької міської ради сьомого скликання внесла пропозицію щодо впровадження у Чернівцях спеціальних доплат працівникам дитячих дошкільних закладів.

Цю соціальну ініціативу, лідер депутатської фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» мотивувала наступним:

«Якщо у минулому році до заробітної плати працівників дитячих дошкільних установ додавалася індексація, то вже у січні 2016 року вона не виплачувалася. Незважаючи на те, що мінімальна заробітна плата зросла, у цієї категорії працівників через відсутність індексації навпаки, зменшилася, - підкреслила у коментарях місцевим ЗМІ Наталія Якимчук. - Тому наша фракція ставить питання, про необхідність підвищення заробітної плати працівникам дитячих дошкільних закладів Чернівців за рахунок місцевих доплат.

Через протокольне доручення міського голови наша ініціатива щодо вироблення механізму таких доплат зараз опрацьовується».

Водночас, як повідомляє http://times.cv.ua/, наприкінці сьогоднішнього засідання Чернівецької міської ради голова фракції “Рідне місто” Василь Продан запропонував колегам повернутися до розгляду регламенту і доповнити його пунктом про те, що директори шкіл та дитячих садків мають призначатися не лише за погодженням з міським головою, але й з за погодженням з міською радою.

Ця ж пропозиція розглядалася у вівторок, але не була проголосована.

” Це є пряма норма закону. Пункт №4, Стаття 20 Закону про освіту. Депутатам не треба боятися брати на себе відповідальність, адже це наш обов’язок”, – аргументував свою позицію Василь Продан.

Однак не всі обранці поділяли його думку. “За” проголосували 18 депутатів, і цього не вистачило, аби рішення було прийняте.

“Не бачу у цьому нічого страшного. Просто сьогодні у залі були присутні не усі депутати. Ми обов’язково повернемося до цього питання на наступній сесії. І проголосуємо його”, – зазначив по завершені сесії Василь Продан.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Дайте Продану хоч десь порулювати, може хоч на цьому заробить. Посаду секретаря не дають, в виконком не пускають, а вибори були не дешеві, потрібно хоч якось компенсовувати

avatar

!!!

05 лютого 2016 09:24

Чи не кращою була б пропозиція, повернути у власність громади надприбутковий облгаз та обленерго, й з прибутків виплачувати гідні зарплатні і вчителям і лікарям ?

avatar

???

05 лютого 2016 09:28