'Наступні кроки можуть бути не зовсім мирні': Бурбак закликав парламент відреагувати на вибухову ситуацію у Чернівецькій міській раді

"Наступні кроки можуть бути не зовсім мирні": Бурбак закликав парламент відреагувати на вибухову ситуацію у Чернівецькій міській раді

02.04.2018, 17:48

Народний депутат Максим Бурбак наполіг на розгляді у парламенті 3 квітня питання про призначення дострокових виборів Чернівецької міської ради.

Про це нардеп заявив сьогодні на Погоджувальній раді. "Сьогодні вкотре на Погоджувальній раді наголосив, що парламент повинен відреагувати на вибухову ситуацію, яка склалась в Чернівецькій міській раді. Виборці вже відкликають своїх депутатів через те, що вони зрадили свою політсилу. Наступні кроки можуть бути не зовсім мирні. Тому маємо це попередити і проголосувати постанову про перевибори міської ради".

Зокрема, парламентар назвав "вибуховою" ситуацію, яка склалася у Чернівецькій міськраді, повідомивши, що громада міста провела збори з відкликання шістьох депутатів, які потрапили до ратуші за списками партії "Самопоміч", але зрадили політсилу.

"Вони використали політичний бренд для заходу в раду. Аналогічні процеси відбуваються і у фракції "Народного контролю", - сказав він, додавши, що до нього звертаються місцеві жителі з проханням "зробити усе, щоб у законний спосіб переобрати Чернівецьку міську раду, адже там сформувалася зграя місцевих "князьків", які лише дерибанять бюджет і землі, і роблять усе, щоб усунути від виконання обов’язків законно обраного мера Олексія Каспрука".

Бурбак звернувся до спікера Андрія Парубія з проханням призначити розгляд цього питання у вівторок, 3 квітня.

"Пане голово, на вівторок стоїть питання щодо призначення позачергових місцевих виборів. Думаю, що профільний комітет може нарешті це розглянути. Пан Сергій Власенко особисто перебував у Чернівцях і міг переконатися, що там не все гаразд", - додав Бурбак.



***

Джерело: molbuk.ua

1