Москва відсторонила настоятеля старообрядницької церкви у Чернівцях за проукраїнську позицію (відео)

Москва відсторонила настоятеля старообрядницької церкви у Чернівцях за проукраїнську позицію (відео)

03.02.2018, 22:16

Настоятеля руської православної старообрядницької церкви у Чернівцях відсторонили за переконання. 

Про це повідомляє  телеканал ТВА.

Настоятеля руської православної старообрядницької церкви у Чернівцях рішенням Московського собору тимчасово відсторонили від служби. Дивно, що таке рішення ухвалили в обхід Київського собору.

- На соборі руської православної старообрядницької церкви у Москві було прийнято рішення про відсторонення отця Леонтія від виконання ним священичеських обов'язків. Це означає, що чотири храми у Чернівцях, Хотині, Сторожинці і Липованах фактично позбавлені свого настоятеля, - розповів головний спеціаліст управління культури Чернівецької ОДА з питань релігії Сергій Бухаров.

Храм у Чернівцях тимчасом опломбували. Прихожани ж кажуть, що священник поплатився за проукраїнську позицію.

Нещодавно у храмі в Чернівцях проводили ревізії, однак жодних порушень контролери не виявили. Насправді вони шукали причину для відсторонення, вважає Сергій Бухаров. І називає основним мотивом проукраїнську позицію отця Леонтія. Обурені такими діями і парафіяни.

Наразі чиновники відправили київському єпископові листа, в якому просять роз'яснити ситуацію, а також наголошують на тому, що втручання країни, яка у фактичному стані війни з Україною, у духовне життя громади неприпустиме. 

 

 

1