Настоятель монастиря, тіло якого шукали водолази, вийшов моторкою на риболовлю, заплутався в браконьєрській сітці і випав з човна (ОНОВЛЕНО)

Настоятель монастиря, тіло якого шукали водолази, вийшов моторкою на риболовлю, заплутався в браконьєрській сітці і випав з човна (ОНОВЛЕНО)

21.10.2020, 08:40

Служив настоятелем православного чоловічого монастиря УПЦ на честь апостола-євангеліста Іоанна Богослова в Хрещатику Заставнівського району, а загинув на Дністровському водосховищі поблизу села Вороновиця на Кельменеччині...

Йдеться про архімандрита Серафима, котрий ще 15 жовтня, вийшовши моторкою на риболовлю, заплутався в браконьєрській сітці і випавши з човна, загинув. Тіло покійного, як щойно повідомив журналіст Василь Драгобецьки шукають і досі, хоча виявити його в 40-50 метрових глибинах надзвичайно проблематично.

Щиро поспівчуваймо і жодним чином не коментуймо трагедії з суб'єктивних мотивів – хто яку конфесію сповідує, як це собі дозволяють аж дуже "патріотичні" засоби масової інформації. Під Богом ходимо. Він, як Творець, усе бачить і богохульства не простить. Ніколи. А поки що церква молиться...

Іван Агатій, Заслужений журналіст України

ДОВІДКОВО:

«Сьогодні, 21 жовтня 2020 року, знайшли тіло архімандрита Серафима (Дудка), настоятеля чоловічого монастиря на честь святого апостола Іоанна Богослова (Хрещатик) Заставнівського району. Покійного знайшли втопленим у воді річки Дністер поблизу села Вороновиця Кельменецького району Чернівецької області. Відсутність архімандрита Серафима помітили 15 жовтня, весь цей час тривали пошуки, - йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ. - 22 жовтня о 7:30 буде звершена заупокійна Божественна літургія у чоловічому монастирі на честь святого апостола Іоанна Богослова села Хрещатик. Початок відспівування після літургії, приблизно о 9:00». 

 Біографічна довідка

Архімандрит Серафим (Дудка) в миру Дмитро Іванович Дудка народився 4 липня 1974 року. 17 грудня 1991 року прийнятий у братію чоловічого монастиря на честь святого апостола Іоанна Богослова с. Хрещатик Заставнівського району. З 16 вересня 2014 року обраний настоятелем чоловічого монастиря на честь святого апостола Іоанна Богослова села Хрещатик Заставнівського району. 29 років свого життя архім. Серафим віддав на служіння Богу у монастирі Хрещатик.
1