Насосна станція «Біла», яка забезпечує близько 30% Чернівців питною водою, відновила свою роботу після повені (фото, відео)

Насосна станція «Біла», яка забезпечує близько 30% Чернівців питною водою, відновила свою роботу після повені (фото, відео)

27.11.2020, 17:23

Насосна станція «Біла», яка забезпечує близько 30% Чернівців питною водою, відновила безперебійну подачу води після затоплення 24 червня.

Нагадаємо, 24 червня 2020 року рівень води на річці Прут піднявся вище за захисну дамбу. Брудна вода з намулом затопила галереї та відстійники водозабору та підтопила інші об’єкти насосної станції «Біла», одного зі стратегічних об’єктів КП «Чернівціводоканал».

Для відновлення роботи цієї станції Чернівецька міська рада виділила КП «Чернівцводоканалу» майже 6 мільйонів гривень, на які було укладено договір зі фірмою-підрядником.

З серпня по листопад було укріплено та збільшено водозахисну дамбу, прочищено усі відстійники води (7 штук), дві галереї, через які здійснюється водозабір. В одній з галерей були замінені труби – нові зроблені з поліпропілену і набагато якісніше виконують своє завдання.

На період зупинки насосної станції воду в місто подавали з дністровського водогону. Після того, як були відновлені технічні потужності насосної станції «Біла», фахівці КП «Чернівціводоканал» почали промивати її мережі. Тільки після того, як лабораторія підтвердила якість води на виході з мереж, розпочали водопостачання безпосередньо споживачам.
 
26 листопада 2020 року воду було подано у місто. Наразі закінчуються роботи по заповненню водою другої галереї, яку також будуть використовувати для водозабору.

https://vodokanal.cv.ua/news/nasosna-stantsiya-bila-vidnovyla-svoyu-robotu-pislya-poveni.html
 
1