«Народний фронт» розпочав всеукраїнську роз’яснювальну кампанію щодо отримання субсидій

«Народний фронт» розпочав всеукраїнську роз’яснювальну кампанію щодо отримання субсидій

02.05.2015, 16:50

«Народний фронт» починає всеукраїнську роз’яснювальну кампанію щодо отримання субсидій

Партія «Народний фронт» відкриває в усіх областях України громадські приймальні, які надаватимуть консультації та допомогу громадянам в оформленні документів для отримання субсидій.

Приймальні працюватимуть на базі офісів обласних, районних і міських партійних організацій. 

Також буде проведено інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо можливості отримання субсидій.

В умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги незалежним регулятором – Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - Кабінетом Міністрів України було виділено 24,5 мільярдів гривень для забезпечення соціального захисту малозабезпечених сімей. 

Державна соціальна допомога надаватиметься у вигляді щомісячної адресної безготівкової субсидії для відшкодування витрат на оплату користування житлом або його утримання та комунальних послуг (водо-, тепло-, газопостачання, водовідведення, електроенергії, вивезення побутового сміття тощо). 

З травня отримати субсидії можна буде за спрощеними умовами. 

Для цього потрібно заповнити лише два документи - заяву та декларацію - і подати їх до місцевого органу соціального захисту населення або надіслати поштою. 

Термін дії субсидії становить 12 місяців, а не на період опалювального сезону, як було раніше. Також передбачене автоматичне продовження нарахування субсидій на наступний рік. 

Органам соціального захисту було заборонено вимагати від заявників інші документи, крім заяви та декларації. Всі додаткові документи будуть отримані самостійно органами соцзахисту. 

Розрахувати орієнтовний розмір субсидії можна вже зараз на сайті Кабінету Міністрів за цим посиланням.

1