Народний депутат Микола Федорук привітав чернівчан з Днем Незалежності України

Народний депутат Микола Федорук привітав чернівчан з Днем Незалежності України

23.08.2015, 03:03

Дорогі буковинці, чернівчани!

Шановні краяни!

24 серпня 2015 року Україна 24-й раз відзначає День Незалежності.  Цього року це буде свято реальної, а не  паперової незалежності. Свято великої країни, що не тільки отримала, але захищає свободу, демократію, виборює право на самостійний розвиток, гідне життя.

Кращі сини і дочки України платять найвищу ціну, віддають найдорожче – життя, щоб матері і батьки, дружини і діти жили у мирі, мали гідне майбутнє, пишалися батьківщиною. Волонтери, громадянське суспільство щодня складають важкий іспит на патріотизм і політичну зрілість. Самовідданість патріотів, героїзм воїнів – навічно закарбовані на скрижалях історії – завжди житимуть у наших серцях. Це час велетенських випробувань України, але ще більшого шансу.

Нехай 2014-й і 2015-й роки виявилися найважчими у новітній історії країни. Але ще ніколи рівень підтримки  батьківщини  не був таким високим, як нині.  Як і 24 роки тому Акт  проголошення незалежності знову підтримує абсолютна більшість громадян. На відміну від 1991 року це вже не просто романтичне патріотичне піднесення, а глибинне усвідомлення цього почуття, усвідомлений вибір на користь свободи. Українці пишаються своєю державою, громадянством. Для переважної більшості День Незалежності – велике особисте свято. Вперше за багато десятиліть атрибути державності – прапор, герб, гімн, державна мова, гривня  об’єднують, а не роз’єднують людей незалежно від їх національності.

Знаю,  що ми  не втратимо свого історичного шансу. Вистоїмо у борні, здолаємо біди, славитимемо мирну Україну у єдиній сім’ї вільних європейських народів. Обов’язково житимемо так, як самі захочемо. У країні, де найвищою цінністю будуть людське життя, права і свободи вільних, заможних громадян.  Тому що українці – буковинці, чернівчани – мудрий, талановитий, працелюбний народ, який з діда-прадіда живе на своїй  споконвічній рідній землі, ніколи не зазіхаючи на сусідське добро. За нами «своя правда, і сила, і воля». За нами майбутнє!

 Зі святом вас дорогі співвітчизники!

З Днем незалежності України!

З повагою, народний депутат України Микола Федорук

1