Народний депутат Григорій Тіміш: «Комунікація між вищими ешелонами влади і простим народом відсутня»

Народний депутат Григорій Тіміш: «Комунікація між вищими ешелонами влади і простим народом відсутня»

07.04.2015, 11:33

Вже вкотре на теренах Чернівецької області з робочою поїздкою побував Народний депутат-«ударівець» Григорій Тіміш. Протягом минулого тижня він провів прийоми у Чернівцях, Сторожинецькому, Глибоцькому та Герцаївському районах області. Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП "УДАР Віталія Кличка".

«Найбільш болючим для більшості громадян, що приходили на прийоми є різке зростання тарифів на тепло, газ та електроенергію. Люди занепокоєні тим, що вже в цьому місяці не будуть спроможні сплачувати за комунальні послуги. Адже розміри їх заробітних плат і пенсій зовсім не співмірні із новими тарифами», - зазначив Григорій Іванович. «Прикро, що далеко не всі представники влади усвідомлюють це. Спілкуючись з жителями сіл та міст розумієш, наскільки велика прірва існує між проблемами «звичайного» українця і вищим керівництвом держави», - додав народний депутат.

На Герцаївщині Григорій Тіміш провів робочу зустріч з керівництвом районної ради, під час якої було окреслено шляхи забезпечення фінансування іноземними партнерами реконструкції пункту пропуску «Дяківці» на кордоні з Румунією. Це одне із важливих завдань районної влади, адже у планах румунської сторони і надання допомоги з подальшою реконструкцією дороги з Дяківців до Красноїльська. У підсумку успішна реалізація проекту дасть змогу розвантажити контрольно-пропускний пункт «Порубне-Сірет» поблизу села Тереблече Глибоцького району.

 

Актуальна проблема, яку порушили на Сторожинеччині - нова поправка до закону про децентралізацію. «Нас активно спонукають об’єднуватися в громади і зробити це потрібно до 15 липня», - скаржилася Бажура Світлана Іванівна, Комарівська сільська голова.

Світлана Бажура запевнила депутата, що вони не встигнуть виконати всі необхідні кроки до зазначеного терміну. Тим паче, що не можна підходити до впровадження реформи уніфіковано. Потрібно підлаштовувати реформу під кожен регіон окремо, а не для всіх однаково. По можливості намагатися залучити спеціалістів на місцях.

До того ж проблема з кадрами ускладнює вровадження цієї реформи.  Пенсіонери, які перебували на виборних посадах звільнилися, а заміни їм так і не знайшли. Пані Світлана висинула пропозицію: зробити градацію на місцях.

1