'Народний фронт' буде підтримувати кожного професійного міністра (відео), - Бурбак

"Народний фронт" буде підтримувати кожного професійного міністра (відео), - Бурбак

04.02.2016, 15:21

Фракція "Народний фронт" підтримує коаліційний уряд і підтримуватиме кожного міністра, який відповідально і професійно виконує свою роботу.

Про це заявив Голова фракції Максим Бурбак, виступаючи у парламенті.

"Відповідальна фракція "Народний фронт", яка підтримує коаліційний уряд, звертається до своїх колег з інших фракцій, які роблять гучні заяви і перекладають внутрішньофракційні проблеми на здорову голову, ми будемо підтримувати кожного міністра, який відповідально ставиться і професійно працює на своїй роботі", - наголосив Бурбак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Это реакция Абромавичуса на ситуацию вокруг всего Правительства – Бурбак об отставке министра

Він нагадав, що міністр економіки Айварас Абромавічус підтримував ідею приватизації великих державних підприємств для того, "щоб подолати політичну корупцію і зупинити розподіл сфер впливу на деякі державні підприємства з призначеннями своїх голів туди".

"Треба підтримувати і голосувати за приватизацію і розпочинати цей процес", - резюмував Максим Бурбак.

Президент України Петро Порошенко сьогодні запросив послів країн "Великої сімки", щоб пояснити подальшу долю уряду і реформ.

Про це повідомив журналістам голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.

"У нас сьогодні ще буде зустріч з президентом. Те, що для нас найбільш важливо, це те, щоби зберегти всі ці реформи, які були вже були розроблені, і консолідувати той шлях реформ. Ми чекаємо на відповідь щодо цієї всієї інформації від прем'єр-міністра і президента... Президент запросив послів країн "Великої сімки", щоб сьогодні разом з прем'єр-міністром нам пояснити шлях, як це буде, і що буде далі", - сказав Томбінський.

За словами дипломата, він зацікавлений почути від українського керівництва, що "буде далі з урядом і реформами".

Нагадаємо, 3 лютого стало відомо, що міністр Абромавичус вирішив подати у відставку через конфлікт з Кононенком.  Він повідомив, що Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора держхолдингу"Укртрансхімаміак", підконтрольні йому люди лобіювали призначення в держкомпанії "Держзовнішінформ", на підприємства порошкової металургії, в Національному агентстві з акредитації України.

У свою чергу західні посли жорстко відреагували на відставку Абромавичуса, закликавши українську владу "відкинути свої дріб'язкові розбіжності".

Незабаром Порошенко повідомив про результати зустрічі з міністром економіки Айварасом Абромавичусом, який заявив про намір піти у відставку.

1