Народні депутати України Бурбак, Фищук та Федорук висловлюють щирі  співчуття родині загиблого на Майдані Олександра Щербанюка

Народні депутати України Бурбак, Фищук та Федорук висловлюють щирі співчуття родині загиблого на Майдані Олександра Щербанюка

23.02.2014, 16:54

Народні депутати України Максим Бурбак, Олександр Фищук та Микола Федорук висловлюють щирі  співчуття родині загиблого на Майдані Олександра Щербанюка та всім буковинцям.

 «Сьогодні ми всі  прощаємось з справжнім Героєм, славним сином Буковини Олександром Щербанюком. Чесна, порядна, достойна людина   віддала своє життя за вільний вибір українців, за свободу і демократію. Сотні життів справжніх патріотів, тисячі поранених – страшна ціна боротьби проти диктаторського режиму влади.    Неймовірне горе для рідних і близьких цієї скромної, чесної і дуже відважної людини. Для всіх буковинців, для всієї України –він один із лицарів Небесної сотні, він-справжній Герой, життя якого обірвалось так рано і так злочинно. Всі вони будуть покарані, ці нелюди, які залишили сотні дітей без батьків, матерів – без дітей, дружин – без чоловіків.

Схиляємо низько голову перед пам’ятю Олександра. Низький уклін його близьким та  найщиріші співчуття родині з приводу непоправної втрати. Ми  пишаємось тим, що в нас був такий земляк, сміливий і справжній патріот, завдяки якому Україна вже сьогодні  стає іншою.  

Вічна пам’ять людська цій прекрасній людині і нехай спочиває з Богом».

Нагадаємо сьогодні, 23 лютого, тисячі чернівчан проводять в останній шлях Героя Майдану Олександра Щербанюка, якого снайпер застрелив у столиці. Починаючи з 12.00. Центральна площа Чернівців була ущент забита людьми, які прийшли попрощатися із загиблим чернівчанином. До центру Чернівців масово підходили люди з квітами та вінками в руках. Через велике скупчення народу зупинився рух транспорту вулицею Університетською-Руською. Водночас, вулицею Головною їздив лише громадський транспорт. Після завершення громадянської панахиди колона з труною героя, яку по черзі несуть на руках, рушила  вулицею Головною-Червоноармійською до кладовища через все місто. Рух транспорту по цій автомагістралі зупинився. Чернівчани з тротуарів і вікон будинків вітали  рух колони вигуками "Герої не вмирають". Нагадаємо, сьогодні у Чернівцях поховають героя Майдану Олександра Щербанюка, якого снайпер застрелив у Києві.

Як повідомляє molbuk.ua, Олександра Щербанюка поховали на Алеї слави на центральному кладовищі. Його провели в останню путь із салютами. Причому салюти пускали міліціонери з автоматів калашникова і представники Правого сектору з пістолетів. Вони стояли в одній ширензі. 

На похороні були присутні багато представників єврейської громади, священники з церков українських патріархатів.

Знайома Олександар Щербанюка, виголошуючи промову біля його могили, розповіла, що Олександр був веселим чоловіком і казав, що коли його ховатимуть, хай грає весела музика. Духовий міліцейський оркестр після цього заграв марш.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Господи, упокой душу убієнного за народ, за Україну раба твого Олександра, як і ми всі грішного, і сотвори йому вічну пам'ять. Для свого війська ангельського, Отче, Ти отримав українську сотню ангелів, які Тебе ніколи і ні за яких обставин  не зрадять. Вічна слава Героям України!!! І Тобі, Гсподи, слава поміж всими народами і племенами нині, повсякчас і на віки вічні. Не полишай нас, Господи, ні на хвилину, не віддаляйся від нас. бо Ти, Господи, наша сила і наша перемога! 

avatar

Михайло

23 лютого 2014 17:44

Як можна допомогти родині загиблого?

Адмін:

Картковий Рахунок для допомоги родині вбитого вчора на Майдані вистрілом в серце Олександра Щербанюка відкрили на ім’я дружини загиблого Наталії.

Реквізити для безготівкового поповнення Карткового рахунку клієнта (у гривні):

Одержувач: Щербатюк Наталія Іванівна

Рахунок одержувача: №2625424850

Банк отримувача: АТ«Райффайзен Банк Аваль»

Код банку (МФО): 356464

Призначення платежу: Поповнення КР № 0928436800

Додатково вказати суть операції (Наприклад, від Петрова Петра Петровича).

http://buknews.com.ua/page/vidkryto-rakhunok-dlia-dopomohy-rodyni-zahybloho-na-maidani-chernivchanyna-oleksandra-shcherbanyuka.html

avatar

Віктор

24 лютого 2014 10:00

Щербанюк Александр Николаевич, г.Черновцы. 
Убит снайпером.
Осталось двое детей:
Сын - 15 лет, учится в школе, хочет в будущем стать врачом..
Дочь - 22 года, работает воспитательницей в детском саду.
Жена - Щербанюк Наталья Ивановна - безработная.
Александр был единственным кормильцем в семье. Занимался ремонтом квартир (т.н. евроремонтом).
Наталья сейчас думает над своим будущим и очень скоро сообщит как хотела бы зарабатывать себе на жизнь. 
Ей понадобиться помощь в устройстве на работу.
avatar

25 лютого 2014 04:29