Буковинський політикум продовжує ламати списи навколо Романіва, Продана, Рибака і Ванзуряка. Тепер вже у коментарях

Буковинський політикум продовжує ламати списи навколо Романіва, Продана, Рибака і Ванзуряка. Тепер вже у коментарях

19.03.2014, 16:49

Представники політичних партій та громадських організацій по черзі озвучували імена претендентів. Серед кандидатів назвали Степана Тарновецького та Володимира Вакарюка.

Періодично на площі вигукували прізвище: "Ванзуряк!".

 Між представником "Калинівського ринку" Марією Філіпчук та "ударівцем" Романом Ванзуряком обрали другого. Голосували підняттям рук.

За підрахунками кореспондента vidido.ua, на Центральній площі зібралося близько 5 сотень людей. Molbuk.ua повідомляє про тисячу людей.

На користь ударівця відкликали свої кандидатури й інші претенденти.

Як повідомлялося, Романа Ванзуряка сьогодні рекомендумала на посаду голови ОДА його політична сила.

Кореспондент molbuk.ua зв’язався із Романом Ванзуряком, щоби дізнатися, чи готовий він до цієї посади.

- Чи погодитися ви на посаду голови Чернівецької ОДА?

- Я змушений буду погодитися, якщо громада краю дасть ухвалу змінити мій нинішній статус. Маю завершити деякі робочі моменти і їхатиму до Чернівців, щоби з усіма зустрітися.

Але ця пропозиція була для мене неочікуваною. Все відбувалося дуже швидко. Навіть політична партія цього не планувала. Питання погоджували вчора ввечері – сьогодні вранці.

- У разі призначення вам доведеться скласти депутатський мандат?

- Звісно, якщо призначать головою ОДА доведеться складати депутатський. Але я не боюся цього робити.

Розумію, що робота в державних виконавчих органах і в місцевому самоврядуванні передбачає зовсім іншу політичну публічність. Потрібно з усіма співпрацювати і до усіх дослухатися.

- У нинішній ситуації робота голови ОДА — це складна робота і, найімовірніше, короткотривала. Ви не боїтеся, що не впораєтеся?

- Боюся. Але, думаю, що буковинці допоможуть. Сподіваюся, що люди облишать свої амбіції, візьмуться за державні зобов’язання і всі разом спільно будемо працювати.

vidido.ua

Фото molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (10)

Вітаємо претиндента, з рекомендацією 460-тисячної Буковинської громади , котру представляли тисяча осіб.  Ай маладци демократи. Романіва , про призначення якого Буковинці розмовляли останніх дві неділі, не був погодженний з громадою ! , а наступного претиндента встигли обговорити з громадою за пів дня.

avatar

Василь

18 березня 2014 20:54

По перше Буковинська громада не 460 тисячна, а майже мільйонна.І представляло її (я там сьогодні був присутній) не більше 500 людей. Юра Чорней там теж був і може це підтвердити.

avatar

Петро

18 березня 2014 22:01

Юра Чорней, найбільше заліплений бомбонами, може підтвердити тільки те, що йому дозволять його господарі. Скажуть йому писати, що на мітингу була вся Буковина, він так і напише, і підтвердить, і очі у сірка не позичатиме. Холуй, одним словом!

avatar

Не смішіть про Чорнея

18 березня 2014 23:48

Яке на.уй віче? Було смішно і дивно дивитись, як сотня активних і ще зо дві сотні глядачів ділять посади в області. Більш того, вони ще й побилися. Срамота одна!!!

avatar

Чернівчанин

19 березня 2014 01:01

НАЖИВО! Брифінг начальника УМВС України в Чернівецькій області Зінченка Валерія Михайловича - http://promin.cv.ua/

avatar

ProminTV

19 березня 2014 10:30

Вчорашнє віче – звичайний партійний мітинг, оскільки переважна більшість його учасників активісти  міської і районних організацій  УДАРУ. Найбільше були  представлені  Глибоцька та  Заставнівська райорганізації. Враховуючи фактор ,що головою Глибоцької  райради є брат  Ванзуряка, а люди  дісталися до мітингу організовано, то  виникають неприємні думки про використання адмінресурсу . А що буде тоді на виборах, коли Ванзуряк таки  стане губернатором ?  

Хлопці спортивної  зовнішності залучені головою Заставнівської райорганізації УДАР  В.Молдованом, який курує спорт в Заставнівський РДА. До речі, керував  він цим  відділом і за регіоналів, і за помаранчевих. Отже, мабуть, людина авторитетна серед місцевих спортсменів, які у цій  ситуації скоріше погодилися виконувати ролі політтітушек на цьому віче з поваги до Молдована, а не тому що знають,  хто такий Ванзуряк.

Присутність на цьому партвіче  в якості спостерігача чернівецького Васі Продана (факт зафіксований  журналістами) наводить на думку, що він не просто прийшов подивитися , чим тут  займаються однопартійці  його дружини Оксани Продан, оскільки на  інші заходи Удару він не ходив. Підтримавши Ванзуряка, Продан В. і Ко  отримує доступ до печатки  міської організації УДАРУ, яка вкрай потрібна для висунення Оксани Продан кандидатом у мери Чернівців. Цікаво, як задорого Р.Ванзуряк  продасть Васі Продану   «лояльність» до  Оксани свого друга Коломійця? Хоча останній, здається, побізнесувавши,  вже сам  мріє про якесь тепленьке місце у владі. Це йому дуже допоможе забути про свою нелюбов до Васі Продана.

Відсутність на партвіче самого Р.Ванзуряка  вже багато  говорить про цю людину. Можна було б все  списати на  політичну обережність, але чи варто ? Тобто, готуючи такий захід, не довіряєш навіть своїм партійцям ? Невпевнений, що  на цьому віче  твої партійці  будуть спроможні  подолати  можливі провокації політичних опонентів ? То, якщо ти не вмієш зорганізувати навіть  такий елементарний  захід, як  партійне віче і бути 100% впевненим в його успішності, то як ти збираєшся керувати областю ?  Якщо таки знаєш, що тебе підтримують тільки твої партійці і ти не зміг зорганізувати підтримку решти  політичних сил краю, то чого тоді преш у губернатори , як збираешься працювати? А спроби не допустити до мікрофона людей з іншою думкою, в тому числі і сина загиблого на Майдані, це вже «шедевр»!  

Дуже прикро, що молода парторганізація УДАР заблукала серед трьох політичних верб і б’є в штангу у такій простій політичній  ситуації : є Указ в.о. .Президента, є компромісна фігура , погоджена  всіма політичними гравцями, до речі всім зрозуміло, що тимчасова, до того ж не найгірша в  професійному і людському плані, є подання  президенту підписане  лідером УДАРУ  на цю компромісну  фігуру . У цій ситуації  відмовитися від підтримки цієї кандидатури підставити не лише  в.о. Президента, Прем’єра, а й свого лідера, а висувати ще одну кандидатуру , то демонструвати, що вся  партія УДАР є політичним лузером. Тому не думаю, що Р.Ванзуряк  спроможний здійснювати навіть  політичне керівництво областю, якщо   не розуміє таких елементарних речей і виставляє себе та своїх партійців на посміховисько, не думає, що  таким чином  нищить і рейтинг лідера партії.

Щодо відмови від депутатського мандату – не є серьозним аргументом в крайовому патріотизмі і готовністю чимось жертвувати. В особистому плані така відмова жодних мінусів Р.Ванзуряку не  приносить. Це ж уже не опозиційний депутат відмовляється від мандата, який може захистити його від владних репресій, а провладний. Державні ранги однакові, що у нардепа, що у губернатора, тож і  зарплатня та всі надбавки також однакові.  З огляду на організацію вчорашнього парт віче,складається враження, що йде  на губернатора  для мобілізації  адмінресурсу на президентських виборах, бо невпевнений,  що без цього адмінресурсу зуміє як керівник  обласної парторганізації забезпечити належний  рейтинг Кличку на Буковині і нормально організувати виборчу  кампанію. Його політичним союзникам, поки що союзникам, є над чим подумати, погодившись у цьому  разі на призначення губернатором Ванзуряка, і , здається вони  це розуміють.

 

Громадським активістам, особливо окремим, які так бурхливо і емоційно вимагають люстрацій, майданів, хто щиро, а хто так , бо не  враховані  якісь його особисті амбіції,  таки варто вже схаменутися. Після помаранчевої революції вже були і люстрації, і багатогодинні рейтингові голосування за різних кандидатів на  владні посади, а закінчилося повним провалом і приходом до влади Януковича і банди , на яку успішно почали працювати 95% тих, хто пройшов і ті люстрації, і ті рейтингові голосування. Здається, вже давно треба зрозуміти, що обирати у владу треба не за партквитком , а за професійними і людськими якостями. І не треба  переконувати, що у такій маленькій області, як Чернівецька, ми не знаємо все і про всіх – кожен знає, хто на що вартий і хто чим дихає. Тому всі добре знають професійні і людські якості усіх кандидатів  і Мунятана, і Бурбака, і Каспрука, і Федорука, і Папієва, і Куліша, і Сідляра, і Чінуша, і Кушнірика , а тепер і Ванзуряка, який  відкрито і , думаю, підло, порушив  домовленості з Романівим ( а тільки дурень може  думати, що Ванзуряк не знав , що Кличко подає на губернатора саме кандидатуру Романіва, а отже і обіцяв його підтримувати) , і Горука, і Мельничука, і Рибака,  як і нове  політичне чудо Артьома Маловажного ( особливо усміхнула  заява про заробляння бідним студентом грошей на виборах Михайлішина, бо бідний, бо треба було підзаробити., а тепер можна «підзаробити»  на проведенні різних люстрацій? А як же «береги честь с молоду» ?! ).  Дуже сумніваюсь у те, що хтось вірить, що Романів есдек, порист, чи ударівець, Баглей і  Галиць – регіонали, а Горук – вже й невідомо хто, як і Бурбак , Федорук  та Каспрук. Одні з них  партфункціонери, а інші  просто держслужбовці за  натурою і покликанням, державні менеджери, яких суспільство поставило в такі умови, коли потрібно брати в руки ці партквитки, аби дали можливість працювати в тій сфері, якій  вмієш ( а інколи до цього таки примушують) . А далі вже все людські якості. Бо професіонал може бути і добрий, а людина підла , гнила , здатна до корупції, зловживань. Отут вже й треба дивитися, а не на партквитки. Партквиток від підлості не рятує.  І мабуть, коли країна , в небезпеці, вже треба зупинитися і  рятувати Державу, а не гратися в майдани та люстрації. Вже догралися  до краю. І не треба себе дурити, виправдовуватися благородними устремліннями і намірами . Треба чесно відповісти, хто у цей час може принести більше користі для держави, для регіону, міста , а не гратися в партійні  ігри , кадрові тусовки і ПРАЦЮВАТИ, ПРАЦЮВАТИ. А злодії і хабарники  при  любій владі є і будуть. От їх потрібно допомагати виявляти, і не анонімно, а відкрито,  ловити за руку , виводи на чисту  воду. Навіщо якісь  голослівні люстрації . Якщо є людина, яка давала хабар Романіву , або яка знає  факт зловживання ним владними повноваженнями – нехай ця людина відкрито подасть заяву до  прокуратури, Антикорупційного бюро  її перевірять, притягнуть до відповідальності  і крапка. І так стосовно  інших кандидатів. Оце люстрація. А інше - ігри, які ми вже проходили під час помаранчевої революції. НЕМАЄ ЧАСУ ГРАТИСЯ ! СХАМЕНІТЬСЯ ! ВОРОГ ВЖЕ НА НАШІЙ ЗЕМЛІ!  ПРО ЯКУ  БОРОТЬБУ ЗА ПОСАДИ МОЖЕ ЙТИ МОВА? НЕ ПРО ПОСАДИ І ВИБОРИ ПОТРІБНО ДУМАТИ, А ПРО ПОРЯТУНОК ДЕРЖАВИ !

avatar

не політолог

19 березня 2014 12:45

Николайчук Сергій

 

Дивне Віче пройшло на чернівецькому Майдані у вівторок 18 березня.. Організовані групи мешканців Глибоки, що приїхали на транспорті маршрутників, охоронці нічних розважальних закладів, якісь напівп'яні у рибацьких костюмах, які називають себе "самообороною", правий сектор (зі слів ведучого цієї вистави Івашина), заздалегідь підготовлені і розставлені напівколом люди з плакатами, взятий у щільне непробивне кільце дужих молодиків мікрофон.. Ні! Сценарій непоганий! Браво! Але хто, де, коли, навіщо і за які кошти його малював?! Спочатку все було схоже на народовладдя, аж поки... Поки ведучий, до речі випускник вищої партійної школи при ЦК Компартії України Івашин Ю.О. (так-так, саме той який у 1991 мало не особисто лазив на дах кіцманської міськради і зривав встановлений патріотами синьожовтий прапор і обіцяв посадити за грати всіх націоналістів), не оголосив , що президія ради ГО Майдан сьогодні вранці переглянула список висунутих цією ж радою кандидатів на посаду голови ОДА і вирішила скоротити його з 15 осіб до трьох. І яких - Вакарюка, наперед непрохідного, Тарновецького - для кількості, і, однозначно виграшного в такій компанії Ванзуряка. І це називається народовладдя???? Для непоінформованих нагадаю передісторію: наказ про призначення Романіва був опублікований в суботу 15 березня пізно ввечері. В неділю на віче о 12.00 це повідомлення було сприйнято громадою досить неоднозначно. Але вже о 14.00 Івашин скликає раду ГО Майдан (дуже тихенько сликав, оскільки більше половини членів ради про цю подію взнали вже наступного дня), на якій починає переконувати тих хто прийшов в тому, що Романів найкраща кандидатура і його потрібно підтримати в будь-який спосіб. В 15.00 в ОДА почалося засідання Народної Ради (міжфракційне об'єднання депутатів обласної ради), яке, доречі, було призначене ще 12 березня. На це засідання прийшов і Івашин. Перед депутами виступив Романів, відповів на питання депутатів, депутати обговорили ще низку питань які було раніше заплановано і розійшлися. А Івашин залишився. В понеділок, вже після того, як Романіва змусили написати заяву про відставку, Івашин знову скликає раду ГО Майдан. На цьому засіданні Івашин знову пробує підтримувати Романіва, але члени ГО висловили незадоволення такими діями - внаслідок конфлікту та подій останніх двох дій з ГО Майдан виходить група одних з найактивніших членів ГО на чолі З п. Абрамюк Галиною. Закінчилось тим, що було висунуто 15 кандидаті на посаду голови ОДА, двоє з яких заявили про самовідвід. А далі був вівторок і та вистава, про яку я писав напочатку замітки.

 То ж яка відповідповідь на питання, яке ставилось перед цим "ліричним відступом" про "патріота і лідера" чернівецького майдану? Нагадаю - хто, де, коли, навіщо і за які кошти його малював?!

 Так, спочатку все було незрозуміло - і тоді коли засвистували кандидатуру Тарновецького, і тоді коли кричали "Ганьба!", висунутій тут же на віче сином загинувшого на майдані Героя Василя Аксенина, Марії Філіпчук, і тоді коли піднімалися акуратно намальовані плакати... Було.. Поки серед активних крикунів за підтримку Ванзуряка не був помічений Василь Продан. І тут картинка склалася. На задньому фоні картинки проступив портрет одного газо-помідорного магната, який зараз тимчасово проживає у австрійській тюрмі Джозефштадт і готуєть до трансатлантичного перельоту до США в гості до слідчих ФБР.

 От такий "майдан", малята..

 Хочу додати наостанок. Якщо глибочанам так сильно подобається п. Роман Ванзуряк (народний депутат від партії УДАР), то навіщо було приїжджати до Чернівців??? Можна було все зробити і в Глибоці! А то вийшло, що на чернівецькому віче глибоцька громада (майже не було нікого з інших районів області, а невелика група кіцманчан не змогла навіть близько підійти і щось сказати) вибрала для всієї області нового керівника...

 І зовсім насамкінець. В країні оголошено військовий стан, фашистська федерація вже завершує аншлюс частини України, область вже майже місяць без керівника.. Може вже досить гратися у політику і влаштовувати щотижневі вечорниці кандидатам на посаду голови ОДА? Може пора припинити цю вакханалію?! Якщо керівництво держави приймає якісь рішення, то воно ж думає перед тим як щось зробити, має якийсь план! ДОСИТЬ КРИТИКУВАТИ ВЛАДУ - БЕРІМОСЬ ДО РОБОТИ!!!

http://www.pravda.com.ua/articles/2012/09/10/6972416/

http://www.chas.cv.ua/15317-vasil-prodan-za-yevropu-proti-yanukovicha.html

http://buknews.com.ua/page/zakhyshchaty-biznes-vid-vlady-prodanu-dopomahaie-firtash.html

http://dosye.info/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%BD,_%D0%9E%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0

http://buknews.com.ua/page/odyn-z-batkiv-ridnoho-mista-vasyl-prodan-vyiavyvsia-rehionalom.html

http://uainfo.org/heading/politics/24454--lichko-prigrel-v-spiske-udara-izvestnyh-reyderov-regionalov.html

avatar

Николайчук Сергій

19 березня 2014 14:32

Щоб він дуже подобався глибоччанам, ставиться  під сумнів. На виборах до Обласної Ради не був обраний депутатом. Так само як і по присутніх на віче, були не тільки Глибоцькі. Перший раз за історію Майдану була завезена така кількість туристів. Коли відстоювали інтереси держави  такої кількості членів партії, чи її туристів не було жодного разу

avatar

Николайчуку Сергію

19 березня 2014 15:28

Не знаю Тарновецького, але те . що він від Народного руху вже викликає повагу.  Це єдина була сила, яка прагнула по справжньому змінити Україну. І якби був живий Вячеслав Чорновіл, то сьогодні  Україна була б іншою. Але вона  таки буде іншою і колись в ній запанує народовладдя.  А прізвище Рибак ... та не майте людей за лохів, всі знають в кого він відбирав голоси на парламентських виборах і кому прислуговував.

avatar

Христя

19 березня 2014 16:41

Народний рух тому й опинився на маргінезі життя. не зумівши по-справжньому змінити Україну, бо до нього дорвалися ось такі як Тарновецький. Вони з Вакарюком ще рвалися на губернаторство! Цим "керовникам" треба спочатку навчитися не те що говорити - треба навчитися думати.

avatar

Устя

20 березня 2014 20:33