Народна рада знімає барикади з-під 'будинку з левами': на сесії питань про відставку Януковича, Папієва і Гайничеру, заборону Партії регіонів  не буде

Народна рада знімає барикади з-під "будинку з левами": на сесії питань про відставку Януковича, Папієва і Гайничеру, заборону Партії регіонів не буде

06.02.2014, 14:44

Під приміщенням облдерадміністрації та облради розбирають барикади. Нагадаємо, Народна рада погодилася на такий крок, водночас залишається у приміщенні.

Фото прес-служби ОДА.

Народна рада Чернівецької області залишається в "будинку з левами", але погодилася зняти барикади. Про це йдеться в заяві, поширеній сьогодні.

"Сьогодні відбудеться довгоочікувана сесія обласної ради. Уже майже два тижні провладна більшість в облраді намагалася уникнути цієї сесії. На словах "дбаючи" за бюджетників, які можуть залишитися без зарплат через відсутність прийнятого бюджету, на ділі влада дбала лише за власні інтереси та амбіції. Але бюджет буде прийнятий. Нам вдалося їх переконати. Народна рада вийшла переможцем у перемовинах з кількісно сильнішими опонентами. Влада пішла на поступки, ми не залишили їй вибору.

Народна рада, яка є владою буковинської громади, залишається у будівлі Будинку з левами. Більше того, Народна рада, як повноправний консультативно-дорадчий орган, отримує постійні приміщення для роботи – і ради, і її виконкому, і малу залу для засідань. Ще більше: Народна рада добилася вільного входу в приміщення облради усім громадянам. "Режимний об’єкт" знову стає доступним громаді, як і має бути. Члени Народної ради і її виконкому, депутати продовжують тут вести прийом громадян і працювати на благо краю”

Також опозиція отримує посаду першого заступника голови облради.

Нагадаємо, "бюджетна" сесія облради скликається сьогодні о 15.00.

А о 14.30 Народна рада скликає мітинг, на якому планується обговорити з громадою останні події.

На позачергову сесію Чернівецької обласної ради, яка скликається сьогодні о 15.00 виноситься лише 6 питань. Водночас головних вимог опозиції та Народної ради — відставки голови ОДА Михайла Папієва і голови облради Михайла Гайничеру, у порядку денному нема.

- Михайло Папієв не заперечує проти розгляду питання про свою відставку, - розповів депутат від ПР Олег Унгурян. - Тим більше, що достатньої кількості голосів для відставки немає. Однак існують певні вимоги законодавства щодо оприлюднення проектів рішень. Крім того, відставка може голосуватися лише після звіту голови ОДА. Тому це питання може бути розглянуте на наступній - вже черговій сесії.

Тож депутати розглянуть лише компромісні питання:

1. Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради VІ скликання до жителів області щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

2. Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради VI скликання до Верховної Ради України щодо повернення до парламентсько-президентської форми правління в Україні.

3. Про внесення змін до штатного розпису Чернівецької обласної ради шляхом введення посади Першого заступника голови обласної ради.

4. Про обласний бюджет на 2014 рік.

5. Про визнання Народної Ради України як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України.

6. Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради до Міністерства юстиції України щодо заборони діяльності на території області Комуністичної партії України.

Нагадаємо, голова облради Михайло Гайничеру перебуває на лікарняному, розпорядження про скликання сесії підписав заступник голови Валентин Маніліч.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

А чому в цьому розпорядженні не звучить слово  членам Народної Ради, а лише депутатів обласної ради? Га?  Щось тут не так .... Не тримайте народ за дурнів, бо це вже далеко не так.

avatar

Уважно читаю

06 лютого 2014 15:07

Опозиція знову обісралась. Тьхууууууууу.

avatar

Садигура

06 лютого 2014 17:34