Нардепи заборонили рух перевантаженого транспорту дорогами та визначили пріоритети руху по колу

Нардепи заборонили рух перевантаженого транспорту дорогами та визначили пріоритети руху по колу

04.04.2017, 18:45

Верховна Рада України ухвалила важливий закононопроет № 5386 про внесення зміни до Закону України "Про автомобільні дороги".

Згідно з законом, орган державного управління автомобільними дорогами загального користування, має право обмежувати або забороняти рух транспортних засобів, навантаження на вісь, загальна маса або габарити яких перевищують норми, визначені для них державними стандартами, у разі відсутності відповідного спеціального погодження.

"ЗА" прийняття даного Законопроекту проголосували 236 депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Чернівецькій області запрацюють три пересувних габаритно-вагові комплекси, що дозволить захистити дороги від понаднормового навантаження

Верховна Рада також встановила, що на перехрестях з круговим рухом пріоритет мають машини, що вже рухаються ними по колу.

За відповідний законопроект №4246 "Про внесення змін до статті 41 Закону України "Про дорожній рух" (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу)" проголосували 234 депутати, пише Українська правда.

За словами автора ініціативи нардепа Михайла Папієва, прийняття закону дозволить знизити аварійність на перехрестях, де організовано круговий рух.
Пояснюючі необхідність таких змін, депутат поскаржився, що зараз не на всіх автошляхах є дорожня розмітка та знаки, також у кожному місті діє своє правило перетину перехресть з рухом по колу, що спричиняє аварійність на таких ділянках.

"Тому сьогодні в суспільстві затребувані зміни, якими б запроваджувалися єдині правила перетину транспортними засобами перехресть, де організовано круговий рух", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

 

1