Нардепи з 'Буковини' просять Каспрука витратити гроші чернівчан на пам’ятник

Нардепи з "Буковини" просять Каспрука витратити гроші чернівчан на пам’ятник

17.07.2015, 22:31

Вартість робіт по відновленню знищеного в 1944 році радянською владою пам’ятника оцінюється в 340 тис. грн. Враховуючи, що залишок на рахунку мерії станом на 01 червня 2015 року становив 133,2 млн. грн., депутати просять профінансувати роботи за рахунок невикористаних коштів.

Роботи по реставрації пам’ятника засновнику Чернівецього університету, доктору права Костянтину Томащуку вже розпочалися, однак зібраних освітянами коштів поки що не вистачає на завершення робіт. Тому члени міжфракційного об’єднання «Буковина» зробили пожертвування і звернулися до мера Чернівців Олексія Каспрука з проханням взяти участь в цьому важливому для громади міста проекті.

«Завдяки Костянтину Томащуку наше місто має унікальний осередок науки і духовності. Він був першим ректором, Чернівецький університет відбувся завдяки Костянтину Томащуку, тож правильним рішенням буде відновити історичну справедливість і продемонструвати жителям та гостям місту нову якість гуманіторної політики. Тим більше, що в нас дві пам’ятні дати. 13 березня ми відзначили 175-річчя від дня народження першого ректора, а 4 жовтня святкуватимемо 140-річчя від дня заснування», - зазначила голова міжфракційного об’єднання «Буковина» Оксана Продан.

Довідка: громадська організація «Об’єднання випускників і друзів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича» на офіційній сторінці університету продовжує збір коштів на відновлення пам’ятника Костянтина Томащуку.  

1


КОМЕНТАРІ (1)

   В нас взагалі все супер, от лише пам'ятника, саме зараз і не вистачає!

avatar

Олена Воловідник 17 липня о 20:32

17 липня 2015 21:57