Нардепи від Чернівецької області просять Київ дати більше грошей для подолання наслідків негоди

Нардепи від Чернівецької області просять Київ дати більше грошей для подолання наслідків негоди

01.07.2020, 14:12

На брифінгу народні депутати України, уродженці Чернівецької області звернулися із вимогою перегляду рішення КМУ про виділення коштів для подолання наслідків негоди на Чернівеччині.

Як зазначив голова МДО «Буковина» Валерій Божик, Чернівецька область є одним із трьох регіонів, що найбільше постраждали внаслідок паводку. За попередніми, приблизними підрахунками збитки сягають близько 1 мільярда 117 мільйонів гривень. Зруйновано дамби та берегоукріплюючі споруди, мости, розмито дороги, затоплені населені пункти та сільськогосподарські угіддя, завдано шкоди об’єктам соціальної сфери.

Депутати не задоволені рішенням, що ухвалили днями на позачерговому засіданні КМУ про виділення коштів на першочергові кроки з ліквідації наслідків негоди на Чернівеччині у сумі 30 мільйонів гривень. Народні обранці наголошують, що це катастрофічно недостатньо. Тим більше, резервний фонд обласного бюджету наразі становить близько 25 мільйонів гривень. За таких умов місцева влада самостійно не зможе справитися зі всіма наслідками стихії.

«Ми, представники Чернівецької області у Парламенті,  наголошуємо і наполягаємо на необхідності перегляду зазначеного рішення КМУ та необхідності знайти додаткові кошти для стабілізації екологічного стану регіону та ліквідації наслідків стихійного лиха», – зазначив Валерій Божик.

Народні обранці вже подали депутатські запити для вирішення цієї проблеми та сподіваються, що їх почують!

Джерело: nordbess-news.cv.ua/

1