Нардепи міжфракційного об'єднання 'Буковина' у Верховній Раді Украіни прозвітували за перший рік діяльності

Нардепи міжфракційного об'єднання "Буковина" у Верховній Раді Украіни прозвітували за перший рік діяльності

23.02.2016, 16:48

Народні депутати України Оксана Продан, Григорій Тіміш, Іван Рибак та Сергій Рудик, які входять до міжфракційного об'єднання "Буковина" у Верховній Раді Украіни, зустрілися з буковинськими журналістами і відповіли на їхні запитання.

  

Міжфракційне депутатське об’єднання "Буковина" назвало свої основні здобутки у 2015 році.

Нардепи відзвітували про свою роботу в минулому році на прес-сніданку у вівторок у готелі "Буковина", йдеться у повідомленні прес-служби нардепа Оксани Продан.

"Депутати міжфракційного об’єднання "Буковина" підготували 272 законопроекти і направили 297 запитів. 42 законопроекти були прийняті і стали законами. Вагома частина ініціатив мають пряме відношення до розвитку Чернівецької області. Зокрема, в минулому році вдалося домогтися виділення додаткових коштів на ремонт доріг та інші інфраструктурні проекти", - йдеться у повідомленні.

"Загалом в 2015 році Чернівецька область додатково отримала на ремонт автошляхів 56 млн. грн. Це стало можливим завдяки тому, що Буковина була включена в перелік 4-х українських регіонів, в яких надпланові доходи митниці направляються на оновлення доріг. Крім того, за наполяганням депутатів був профінансований ремонт доріг Карпатського Єврорегіону, частина з яких пролягає через Чернівецьку область", - повідомляє прес-служба.

"Варто відзначати, що в 2016 році експеримент на митниці продовжиться і Чернівецька область надалі отримуватиме додаткові кошти на ці цілі. А завдяки змінам в Бюджетний кодекс, прийнятим наприкінці 2015 р., місцеві громади отримали право самостійно визначати, які автошляхи ремонтувати", - йдеться у звіті депутатської групи.

"Ще одним пріоритетним напрямком роботи депутатів об’єднання"Буковина" стало посилення співпраці з європейськими країнами. Зокрема, членам об’єднання вдалося не допустити ліквідацію двох консульських установ – в Сучаві (Румунія) та в Пряшеві (Словаччина). Також був запроваджений малий прикордонний рух з Румунією та Польщею і вирішені питання з визнанням здобутих у вищих навчальних закладах Румунії та Молдові дипломів про вищу освіту.

Крім цього, значна увага приділялася освітньому та культурному розвитку. В Чернівецькому Національному Університеті ім. Юрія Федьковича був відкритий Центр румунських студій, відновлено пам’ятник засновнику університету, доктору права Костянтину Томащуку. В державному бюджеті на 2016 рік вдалося закласти кошти на відтворення культурно-мистецького центру на місці кінотеатру ім. Івана Миколайчука у м. Чернівці та створення музею садиби у селі Чорториї Кіцманського району Чернівецької області.

"Протягом першого року роботи ми довели, що в нас є план роботи, чіткі пріоритети, ми добре знаємо, які проблеми є в людей, і готові докладати максимум зусиль для розвитку регіону. Що важливо, в нас є команда, всі працюють на одну мету, а це головна запорука успішної роботи. Дякую своїм колегам за співпрацю та виконану роботу", – зазначила голова об’єднання "Буковина" Оксана Продан.

За її словами, сьогодні у місцевих громад з’являються додаткові можливості для реалізації багатьох проектів. Цим варто скористатися, тому депутати об’єднання закликають місцеві громади, громадські організації, місцеву владу проявляти ініціативу і спільно покращувати умови для життя на Буковині", - повідомляє прес-служба.

1