Нардепи Бурбак і Федорук говорили у Бухаресті про авіаційне сполучення, спрощений прикордонний рух і тролейбуси для Чернівців

Нардепи Бурбак і Федорук говорили у Бухаресті про авіаційне сполучення, спрощений прикордонний рух і тролейбуси для Чернівців

26.09.2015, 21:21

В Бухаресті члени депутатської групи міжпарламентських зв'язків Україна - Румунія зустрілись зі своїми колегами з парламенту Румунії, представниками групи дружби з Україною, на чолі з віце-головою групи паном М. Козманчуком, Головою Комісії у закордонних справах Палати депутатів Ласло Борбелі, Головою Комісії у закордонних справах Сенату Петру Філіп та членами цих комісій. Про це повідомив співголова депутатської групи міжпарламентських зв'язків Україна - Румунія народний депутат України Максим Бурбак.

Обговорили практичні кроки зближення держав-сусідів, можливості поглиблення практичної співпраці між країнами. Зокрема, відновлення авіасполучення між Києвом та Бухарестом. Обговорювали стан виконання Угоди про спрощений прикордонний рух, яку підписали прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та його румунський колега Віктор Понта минулого року. А ще темою дискусії була розбудова спільних пунктів пропуску на кордоні наших держав, що дозволить покращити боротьбу з контрабандою, впровадження транскордонних проектів співробітництва. Організацію в майбутньому бізнес-форуму для покращення взаємовигідних економічних стосунків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівчанин Максим Бурбак очолив польсько-український транспортний комітет

Як розповів народний депутат України Максим Бурбак, вчора, 25 вересня, наша депутатська група зустрічалась з Головою палати депутатів Парламенту Румунії паном Валеріу Згоня. Він передав офіційне запрошення Голові Верховної Ради України пану Володимиру Гройсману на візит до Румунії. Обговорили стан впровадження реформ в Україні, останні законодавчі ініціативи нашого парламенту. Подякував румунським колегам за те, що вони першими ратифікували Угоду про асоціацію Україна-ЄС. Пан Згоня запевнив нас у всебічній підтримці румунським народом нашої державі на непростому шляху повернення до європейської сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Тіміш поцікавився у міністра оборони, чи справді Україна вважає Румунію ворогом?

Під час офіційного візиту депутатів Верховної Ради до Румунії зустрівся з мером Бухареста паном Маріном Штефанелом Даном. Подякував за лікування наших поранених бійців з АТО, будучи в травні в Румунії ми їх провідували. Зі сторони Румунії - це важлива допомога.

Обговорили питання відновлення авіасполучення між столицями наших держав, розвиток культурних та туристичних відносин. Окремо зупинились на питанні передачі автобусів та тролейбусів від Бухареста рідним Чернівцям. Мер запевнив: щойно буде закуплено новий транспорт для комунального підприємства Бухареста, румунська сторона допоможе Чернівцям в оновленні рухомого складу. Домовились про наступний візит представників Чернівецької міськради.

На основному фото: народний депутат України Максим Бурбак з мером Бухареста паном Маріном Штефанелом Даном

1