Нардеп з міністром ярмаркували у Чернівцях і проінспектували єдину в Україні сертифіковану трасу з мотокросу (ОНОВЛЕНО о 0.21)

Нардеп з міністром ярмаркували у Чернівцях і проінспектували єдину в Україні сертифіковану трасу з мотокросу (ОНОВЛЕНО о 0.21)

09.07.2016, 19:41

Сьогодні в Чернівцях відбувається Петрівський ярмарок. І традиційно на святі багато поважних гостей.

 Цього разу до нас завітав мій колега Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, - розповів народний депутат України Максим Бурбак. -  Урочисто відкрили свято і одразу поїхали інспектувати єдину в Україні трасу, сертифіковану для проведення міжнародних змагань з мотокросу. Обговорили проблеми федерації мотоспорту та перспективи розвитку цього виду спорту.

«Перебуваю разом із колегами-народними депутатами з робочою поїздкою у Чернівцях. Гарне українське, патріотичне і спортивне місто», – написав Ігор Жданов про столицю Буковини на своїй сторінці у соцмережі.
 
Міністр також встиг посидіти на олімпійській лавиці із відомим спортсменом Іваном Гешком. 

Чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м і кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко на своїй сторінці у Facebook зазначив:

«На Буковину завітав Міністр молоді та спорту Ігор Жданов. Був попередній (Булатов) і після візиту в принципі нічого не змінилось. А хотілось би, щоби результатом візиту і зустрічей з керівництвом області та міста стали, наприклад, домовленості про вирішення спільними зусиллями житлових проблем олімпійців, запуск механізмів покращення спортивної інфраструкури і підтримки спорту тощо. Сподіваюсь, Міністр саме на таке “заточений” в поїздці. І сподіваюсь він правильно зрозумів мій публічний посил, що Міністерство молоді і спорту не потрібне, а потрібні якісні окремі спеціалізовані вертикалі управління спортом та молодіжним напрямом (приміром під Держкомспортом і Службою сім’ї та молоді), бо краще, коли кожен займається спеціалізовано своїм напрямом, в якому є фахівцем.

Завтра запрошую охочих представників спортивних організацій на зустріч з міністром в ОДА (збір на 10:30)

А так – бажаю Міністру приємного і плідного перебування на Буковині;)»

  Міністр пробуде у Чернівцях до завтра 10 липня об 11.00 у нього заплановано зустріч з керівництвом крайової виконавчої влади та молодіжним та фізкультурно-спортивним активом Чернівецької області (приміщення обласної державної адміністрації, каб. 301, мала засідань).

Опісля міністр разом з представниками місцевої влади відвідав стадіон «Буковина», а також проінспектував єдину в Україні трасу, сертифіковану для проведення міжнародних змагань з мотокросу.

Також посадовці ознайомилися з проектом «Спорт – парку», який був започаткований у 2003 році, повідомили у прес-службі Чернівецької ОДА.

Ігор Жданов зазначив, що сприятиме у тому, щоб у Чернівцях з'явився спортивний комплекс, здатний приймати змагання з технічних видів спорту світового рівня.

У рамках підготовки до першолігової першості України 2016/17 та за програмою Петрівського ярмарку чернівецька «Буковина» 9.07.16 зіграла вдома контрольний поєдинок з ФК «Тернопіль». Про це повідомляє SportBuk.com. 

На матчі були присутні почесні гості – міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та зірковий бігун Іван Гешко. Останній після гри зауважив, що вони з міністром на вболівали нічию, і що перемоги – попереду!

1