Нардеп з міжфракційного об'єднання 'Буковина'  літає до Росії за 'московським форматом'

Нардеп з міжфракційного об'єднання "Буковина" літає до Росії за "московським форматом"

28.02.2017, 20:02

Народний депутат-буковинець Сергій Рудик виявися у списку Вікторії Сюмар. Голова парламентського Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар оприлюдниласписок народних депутатів України, які літають до Мінська та Росії.

Про це йдеться у її повідомленні в соцмережі.

За словами Сюмар, список вона отримала від Прикордонної служби у відповідь на свій запит:

"Прямого авіасполучення з Москвою в Україні немає. На Москву з Києва літають через Мінськ. Тут списки тих, хто за два минулі роки - роки війни з Росією - літали на Мінськ, і в більшості випадків далі на Москву. 59 народних депутатів України. Частина літає реально в Мінськ - наприклад Ірина Геращенко, Ганна Гопко, Андрій Іванчук (якого в Білорусі навіть затримували), Олексій Рядчин, Леонід Козаченко, Svitlana Zalishchuk (літала в Мінськ на похорони Павла Шеремета), Оксана Білозір(в 2015, коли не була народним депутатом). Але думаю вже відомий Андрій Артеменко, Сергій Льовочкін, Бойко, Мураєв, Оніщенко, Ківалов, Деркач, Рабінович, Тарута та багато інших зовсім не на переговори в мінському форматі літали. Швидше - це "московський формат" псевдоукраінської політики. Це відповідь Прикордонної служби на мій запит. Робіть висновки.

P.S. Наголошую - це перельоти на Мінськ. Зважаючи на те, що Мінськ далеко не головний вузол для пересадок, то переважно цей напрямок використовують для перельотів в РФ".

Водночас сам Сергій Рудик цю інформацію категорично заперечує. За його словами, він відвідував не Москву, а Мінськ.  

Serhiy Rudyk  Кілька годин тому на очі натрапила публікація української "правди" з претензійною назвою: "Список нардепів, які відвідують РФ". Можна було би не звертати на неї уваги, адже сьогодні й так пишуть багато різноманітної лабуди, якби не одне але. І тим першим "але" є те, що в цьому списку побачив своє прізвище(?!) А першоджерелом цієї сенсації стала не хто-небудь , а цілий голова парламентського комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар, яку я ще донедавна вважав професійним журналістом. Чого тільки вартує одна її фраза: "Тут списки тих, хто за два минулі роки – роки війни з Росією – літали на Мінськ, і в більшості випадків далі на Москву".

Не знаю, як інші мої колеги, а я в востаннє був у Москві майже 10 років тому. Більше того, в Мінськ я ніколи в житті не літав (?!)
 
Можливо, Вікторія Сюмар мала на увазі мою поїздку в лютому минулого року на 25-річчя заснування об’єднання українців Білорусії "Ватра"-http://www.uvkr.org/news/9096-єдину мою подорож до Білорусії за останні 2 роки?
 
Як сьогодні пам’ятаю, напередодні поїздки зайшов у книгарню на Європейській площі, де за власні кошти викупив усі наявні у продажу книжки знаної української письменниці Марії Матіос( не з пустими ж рукам їхати до громади)! І разом з головою Української Всесвітньої Координаційної Ради Михайлом Ратушним, у вихідні і за власні кошти потягом виїхав до Мінська. Ним же(потягом) назад і повернувся.
 
P. S. З цього усього можна було би посміятися, якби не хотілося заплакати… від кричущого непрофесіоналізму і маніпуляцій колись фахових журналістів(((

ДОВІДКОВО:

Нагадаємо, Сергій Рудик народився 1970 року в Чернівцях. Закінчив ЧДУ ім..Ю.Федьковича (історія), Академію державного управління при Президенті України (2001). Викладав, займався громадською діяльністю. 2005-2007 роки - голова Державного комітету України у справах національностей та міграції. 2007-2010 – заступник голови Київської міської державної адміністрації. 2014 рік – переміг на виборах до Верховної Ради (Черкаська область), йшов від ВО "Свобода". 2015 рік – призупинив членство у ВО "Свобода".

1