Нардеп з Чернівців Папієв проголосував проти визнання Революції Гідності ключовою подією в історії України

Нардеп з Чернівців Папієв проголосував проти визнання Революції Гідності ключовою подією в історії України

17.02.2021, 19:08

На пленарному засіданні 17 лютого Верховна Рада визнала Революцію Гідності ключовою подією в історії України. Це рішення підтримали 295 нардепів.

Ще 18 депутатів проголосували проти, 10 утрималися, не голосували 38. Серед тих, хто не підтримав це рішення – один народний депутат з Чернівців, обранець партії “ОПЗЖ” Михайло Папієв, повідомляє МБ.

Проти проекту постанови № 2739 голосували: нардеп від Слуги народу Максим Бужанський; депутати з ОПЗЖ Олег Волошин, Сергій Дунаєв, Юрій Іоффе, Михайло Макаренко, Суто Мамоян, Володимир Мороз, Віктор Чорний, Юрій Бойко, Анатолій Бурмич, Валерій Гнатенко, Юрій Загородній, Олександр Качний, Петро Кісільов, Віктор Медведчук, Михайло Папієв, Григорій Суркіс, Нестор Шуфрич.

Утрималися нардепи від Слуги народу Євген Брагар і Євген Шевченко, депутати з ОПЗЖ Наталія Приходько, Олександр Пономарьов, депутат з групи Довіра Олександр Ковальов, позафракційні Вікторія Гриб, Дмитро Шенцев, Сергій Магера, Вадим Новінський, Дмитро Шпенов.

Не голосували нардепи з Слуги народу Ірина Аллахвердієва, Данило Гетманцев, Анатолій Гунько, Олександр Качура, Павло Сушко, Неллі Яковлєва, Олег Устенко, Олександр Сова, Ольга Савченко, Олександр Копиленко, Роман Каптелов, Артем Дмитрук; депутати з ОПЗЖ Ілля Кива, Сергій Ларін, Сергій Льовочкін, Дмитро Ісаєнко, Олександр Колтунович, Ринат Кузьмін, Олександр Лукашев, Юлія Льовочкіна, Григорій Мамка; з ВО Бтьківщіни не голосував депутат Вадим Івченко; з групи За майбутнє нардепи Віктор Бондар, Степан Івахів, Сергій Лабазюк, Ігор Палиця, Юрій Шаповалов; з групи Довіра депутат Максим Єфімов; з позафракційних Антон Яценко і Євген Яковенко.

Згідно із заявою, Рада визнає Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення.

Відповідно до постанови, розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності, має бути завершено і проведене ефективно.
“Винуватці мають постати перед судом та в ході справедливого та неупередженого процесу притягнуті до відповідальності. Подальше зволікання в цьому питанні недопустиме, бо непокаране зло зростає”, — йдеться в заяві народних обранців.

У заяві вказується, що загибель активістів Майдану, триваюча збройна агресія РФ проти України, окупація Росією Криму та Донбасу стались не в останню чергу внаслідок політики колишнього президента Віктора Януковича та сформованого ним злочинного режиму, який підтримувався РФ і діяв всупереч національним інтересам України.

 Фото – liga.net

1