Нардеп з Буковини засвітився у штовханині в президії Разумкова

Нардеп з Буковини засвітився у штовханині в президії Разумкова

06.02.2020, 11:47

У Верховній Раді депутати від "Батьківщини" намагаються заблокувати президію. Їм на заваді стали провладні народні обранці. 

Між деякими спалахнули сутички, штовхання. Найактивнішим був Сергій Власенко та Іван Крулько. На місці спікера Дмитра Разумкова присутня Юлія Тимошенко. Її оточили нардепки від "Слуги народу".

При цьому трибуну заблокували представники "Опозиційної платформи - За життя". Там також присутні народні депутати від інших фракцій. Засідання веде перший віцеспікер Руслан Стефанчук. Разумков стоїть за спиною Тимошенко. 

Нагадаємо, парламент має намір сьогодні, 6 лютого, розглянути у другому читанні законопроєкт, що відкриє ринок землі. За словами лідера франкції "Слуга народу" Давида Арахамії, парламент готовий працювати і вночі задля ухвалення закону. "Хочемо проголосувати за голосування до вичерпання питання (закону щодо запровадження ринку сільськогосподарської землі в Україні - ред.). Це означає, що, фактично, скільки ми зможемо витерпіти, стільки і будемо сидіти… Будемо працювати всю ніч. Повинен цей парламент хоч одну ніч попрацювати, правильно?", - сказав політик.

Верховна Рада під час засідання 13 листопада ухвалила у першому читанні депутатський законопроєкт 2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. За відповідне рішення проголосували 240 депутатів. Серед них 227 голосів дали депутати від "Слуги народу" та 13 позафракційних. 

Передбачається, що ринок землі запрацює від 1 жовтня 2020 року. Саме тоді буде скасований мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Законопроєкт також чітко внормовує перелік тих, хто може набувати права власності на землю - громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року.

Більше читайте тут: https://tsn.ua/politika/u-radi-spalahnula-biyka-v-prezidiyi-razumkova-1487073.html

1