Нардеп Віталій Купрій у Чернівцях заявив про підтримку акції протесту власників вживаних автомобілів з іноземною реєстрацією (оновлено о 12.25)

Нардеп Віталій Купрій у Чернівцях заявив про підтримку акції протесту власників вживаних автомобілів з іноземною реєстрацією (оновлено о 12.25)

14.09.2017, 22:02

Сьогодні Чернівці з робочим візитом відвідав народний депутат України Віталій Купрій. Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності зустрівся з журналістами регіональних ЗМІ і відповів на їхні питання

 - Сьогодні я відвідав Чернівецьку область з офіційним візитом, - сказав у вступному слові народний депутат України Віталій Купрій. - Я представляю партію «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». Це мій не перший приїзд на Буковину. Мета візиту – зустріч з громадянами, ознайомлення зі станом справ в регіоні. Якщо  під час зустрічі пролунають якісь конкретні звернення до мене, як народного депутата України,  то буду одразу реагувати у межах наданих мені законом повноважень. Це вже чотирнадцята область, яку я відвідав під час свого туру. Тому певне враження того, як люди оцінюють нинішню ситуацію у країні в мене вже склалося.  

- Сьогодні побачив проблеми із дорогами. Ми також підтримали митний експеримент, щоб кошти від перевиконання платежів на митниці частково залишались на місцях. Та є підозри, що вони неефективно витрачаються. Друге питання -  заїхали до комунальної лікарні, де лежать люди з психічними розладами, яка підпорядковується обласній раді. Там важко було дивитися, вона буквально перенаселена, ліжко на ліжку. Я звернувся до головного лікаря і готую депутатське звернення, щоб покращити ситуацію, - зауважив Віталій Купрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо побачу, що Чернівецька міська рада діє протиправно, порушує інтереси людей, буду голосувати за її розпуск", - нардеп Купрій

-          Одна з гострих проблем, яка турбує мешканців прикордонних регіонів, про яку вони мені повідомили, це питання митного оформлення автомобілів на так званих «євробляхах». Йдеться про більш-менш якісні вживані автомобілі, які ввозяться в країну на умовах тимчасового ввозу. Вони справді потрапляють до країни за юридично складними схемами і за діючим законодавством не можуть бути розмитнені. А якщо це навіть  можна зробити, то повна ставка податку, яку власникам необхідно викласти за розмитнення, інколи в рази  перевищує вартість самого автомобіля.

-          Разом з колегами - народними депутатами від УКРОПу беремо активну участь у розв’язанні цієї проблеми. Вважаю, що кожна людина має право на гідне життя, а кожна родина користуватися якісним авто за помірною ціною. Тому я підтримую акції протесту, які зараз проводять власники цих автомобілів.  Натомість 7 вересня, коли під стінами Верховної Ради України проводилася акція на підтримку нашого законопроекту, власників таких автомобілів брутально розігнала національна гвардія. Ми вважаємо таку практику неприпустимою.

-          Наша група запропонувала законопроект, ухвалення якого дозволить досить швидко і безболісно для громадян врегулювати дану проблему. Суть його полягає у тому, щоб прибрати штучно створений бар’єр щодо викидів в атмосферу «Євро п’ять». Законопроект передбачає дозвіл розмитнювати авто без цього обмеження. Натомість замість цієї норми пропонується проводити обов’язковий технічний огляд автомобілів. Практика пільгового розмитнення автомобілів теж має бути продовжена. У разі підтримки нашого законопроекту, люди, які зараз користуються вживаними авто, могли би їх оформити за доступну суму.  Сплата реальних платежів дозволить усім громадянам їздити цивілізовано, на автомобілях зареєстрованих в Україні. Це б дозволило зняти соціальну напругу, поповнити державний бюджет.

-          Ми наполягаємо саме на такому розв’язанні цієї проблеми також тому, що у країні фактично знищено банківську систему. У нас немає належного кредитування, відсоткові ставки зашкалюють, громадяни не в змозі дозволити собі купувати нові автомобілі в автосалонах.   Щоб виправати цю ситуацію необхідні роки. Натомість їздити людям потрібно вже сьогодні, - сказав Віталій Купрій. 

1