Нардеп від 'Народного фронту' оперативно знешкодив димову шашку (ВІДЕО)

Нардеп від "Народного фронту" оперативно знешкодив димову шашку (ВІДЕО)

06.10.2017, 19:09

Народний депутат України від Народного Фронту" Тетерук Андрій оперативно зреагував на провокацію і виніс кинуту в сесійну залу небезпечну димову шашку.

ДОВІДКОВО: 

У п'ятницю, 6 жовтня, в будівлю Верховної Ради України прибули співробітники Національної поліції для розслідування інциденту з димовою шашкою, яку кинув в зал засідань народний депутат Юрій Левченко.

Про це з посиланням на нардепа Мустафу Найєма передає Українська правда.

Раніше повідомлялося, що на тлі розгляду законопроекту про реінтеграцію окупованих районів Донбасу хтось із парламентаріїв кинув в щал засідань Ради димову шашку.  

Пізніше відповідальність за це взяв на себе депутат  Левченко. Позафракційний народний депутат Юрій Левченко пояснив, чому він вирішив запалити димову шашку у Верховній Раді.

За словами Левченко, парламент здійснює "антиконституційні речі", і він хоче, щоб парламентарії не порушили присягу, "не знущалися над українським народом", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я зараз, щоб не було ніяких спекуляцій від президії, щоб не було ніяких спекуляцій і нікого не звинувачували, - я заявляю офіційно з трибуни Верховної Ради і беру на себе відповідальність, що димову шашку ту запалив я, і вважаю, що я зробив правильно, тому я б цей парламент спалив, щоб він не робив те, що він робить", - сказав депутат.

Зазначимо, що протистояння в Раді було пов'язане з вимогою ряду парламентаріїв прибрати із законопроекту "Про особливості політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" будь-які згадки так званих "мінських угод".

У підсумку цю норму видалили, і документ було прийнято в першому читанні. 

Серед іншого, він передбачає оголошення Росії агресором, називає окремі райони Донбасу окупованими територіями і змінює формат АТО.

Нагадаємо, 4 жовтня президент Петро Порошенко вніс на розгляд парламенту законопроект про реінтеграцію Донбасу.  

1