Нардеп-«ударівець» Григорій Тіміш зустрівся з жителями районів області  та чернівчанами

Нардеп-«ударівець» Григорій Тіміш зустрівся з жителями районів області та чернівчанами

26.03.2015, 19:51

Народний депутат-«ударівець» Григорій Тіміш провів зустріч з жителями районів області  та м.Чернівці.

 23-25 березня 2015року Народний депутат України Григорій Тіміш зустрівся з жителями Глибоцького, Новоселицького районів області та Садгірського району м. Чернівці, які зверталися з різними проблемами, пропозиціями й скаргами. Про це повідомили у прес-службі ЧОО ПП "УДАР Віталія Кличка". 

Зокрема, в Новоселицькому районі більшість пенсіонерів, що прийшли, занепокоєнні зростанням цін, низькою пенсією та правилами оформлення субсидій. Деякі люди стурбовані незаконним будівництвом і різними земельними питаннями. Доволі актуальною для новосельчан виявилася проблема повернення коштів із банку «Надра». Одним із ключових стало звернення сільської голови села Рокитне, Оксани Роман щодо сприяння у виділенні коштів на ремонт доріг до Слободи, Рингача та  Рокитного.

Також, на зустріч з Народним депутатом прийшли голова Новоселицької районної адміністрації Віталій Балта, начальник районного управління освіти Володимир Фолошня, керівник РФОК «Колос» Григорій Кіріл. Вони обговорювали питання оптимізації бюджету Новоселицького району, залучення іноземних інвестицій та коштів місцевих громад, переобладнання колишнього кінотеатру під громадський спортзал. Голова районної ради ветеранів Микола Чигирь звернувся стосовно організації святкування Дня Перемоги.

У Садгорі основною проблемою є відновлення занедбаної військової частини. Представники ініціативної групи жінки, чиї сини та чоловіки перебувають на Сході, впевнені, що у сучасних умовах, коли триває війна на Сході нашої країни, відновлення розформованих військових частин є надзвичайно актуальним, тим більше, що на базі військової частини можна проводити також і військово-патріотичні заняття для школярів, що є не менш важливим. Тож щосуботи вони самостійно розчищають занедбану  територію, прибирають будівлі, допомагають чим можуть. Їхнє звернення до Григорія Івановича ? посприяти аби саме тут, а не в Сторожинці Міністерство оборони України створило центр підготовки військових.

На прийом прийшов і голова найбільшого в Садгорі об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Розповів, що у зв’язку з підвищенням цін на газ, більшість мешканців будуть змушені використовувати для підігріву води електрприлади. Це збільшить навантаження на електромережі, тому голова  ОСББ побоюється, що вони вийдуть з ладу й просить допомогти замінити їх на більш потужні. Додаткова проблема ? безкоштовне встановлення багатотарифних електролічильників, оскільки в умовах, коли у Чернівцях відсутнє централізоване постачання гарячої води користувачі отримуватимуть захмарні рахунки. Встановлення таких лічильників дало б змогу людям економити.

Найбільше громадян Григорій Іванович встиг прийняти у Глибоцькому районі. Були як індивідуальні, так і колективні звернення. З головних, варто відзначити необхідність відкриття автобусного маршруту від села Червона Діброва до обласного центру, поновлення будівництва дитячого садочка в Опришенах та мосту через річку Сірет в Йорданештах. Просять вжити необхідних заходів і  працівники відділу культури Глибоцької РДА, які написали скаргу на свого керівника через «відверте знущання», вчинення тиску і невиплату заслужених премій.

Підсумовуючи результати проведення кількох десятків зустрічей, депутат від «УДАРу» зазначив, що намагатиметься зробити все для вирішення проблем мешканців цих трьох районів. Усі подані заяви будуть обов’язково розглянуті відповідно до вимог чинного законодавства.

1