Нардеп-«ударівець» Григорій Тіміш взяв участь у ІІІ Дунайській парламентській конференції в Сербії

Нардеп-«ударівець» Григорій Тіміш взяв участь у ІІІ Дунайській парламентській конференції в Сербії

24.06.2015, 19:02

Нардеп-«ударівець» Григорій Тіміш, представник комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції  брав участь у ІІІ Дунайській парламентській конференції в Сербії 20-22 червня 2015 р.

З 20 по 22  червня 2015 р. у Республіці Сербія відбулася ІІІ Дунайська парламентська конференція щодо реалізації Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону.

Український парламент на цій конференції представляли Микола Томенко – голова комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Іван Рибак – голова підкомітету з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища та Григорій Тіміш – представник  парламентського комітету з євроінтеграції.

Як відомо, Стратегія Європейського Союзу для Дунайського регіону була затверджена Радою ЄС 24 червня 2011 року. В географічному плані Стратегія охоплює 9 країн ЄС та ряд інших держав, серед яких і Україна. Стратегією передбачено співпрацю в рамках таких пріоритетних напрямів: поліпшення ситуації у транспортній сфері та розвиток єдиного транспортного комплексу; розвиток сталої енергетики; сприяння розвитку культури і туризму; налагодження контактів між людьми; відновлення та підтримка належної якості води, здійснення моніторингу екологічних ризиків, збереження біорозмаїття та заповідників; розвиток інформаційного суспільства шляхом впровадження інформаційних технологій, наукових досліджень та поліпшення системи освіти; підтримка конкурентоспроможності підприємств; взаємодія у сфері безпеки та боротьба з організованою злочинністю тощо.

Фінансування реалізації проектів у рамках Стратегії здійснюється за рахунок коштів в рамках наявних програм технічної допомоги ЄС, міжнародних фінансових організацій та національних бюджетів. Українська сторона за результатами участі в міжнародних заходах у рамках Стратегії з Європейською Комісією отримала погодження на:

-         виділення 20% ресурсів Європейського фонду регіонального розвитку для фінансування проектів в країнах – не членах ЄС;

-         розширення доступу українських партнерів до ресурсів, що залучаються Європейськими структурами з територіального співробітництва.

Загальний бюджет Дунайської транснаціональної програми 2014-2020 складає ~ 263 млн. євро (це кошти Фонду Передвступної допомоги, Європейського фонду регіонального розвитку та співфінансування національних бюджетів).

Чотири проекти ініційовані українською стороною отримали листи від Координаторів пріоритетних напрямків Стратегії, з них два проекти подані Чернівецькою ОДА – Відновлення та подальший розвиток транзитного потенціалу України між основними вузлами Пан-європейської транспортної мережі((TEN-T) та Транскордонна співпраця із запровадження ефективної системи поводження з муніципальними та промисловими відходами на основі їх сортування.

«Члени нашої делегації зустрілися зі спікером парламенту Республіки Сербія Майєю Гойковіч, продуктивним було спілкування з депутатом Європарламенту, членом комітету з питань Економіки і Монетарної політики Європейського Союзу паном Міхелем Тюререм.

Поміж іншим, ми мали можливість ознайомитися з туристичним потенціалом Сербії і Румунії, відвідали історичне місто Сведерево, що має потужний туристичний потенціал та можливості для розвитку. На мою думку, країнам Дунайського регіону, що не е членами ЄС (це Україна, Сербія, Чорногорія, Боснія і Герцеговина та Молдова) потрібно бути більш наполегливими у відстоюванні своїх інтересів для отримання фінансування своїх проектів. Україна має більш продуктивно вивчати потенціал цієї співпраці, залучивши фахівців-розробників спільних програм і проектів», – зазначив Григорій Тіміш.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП "УДАР Віталія Кличка"

1


КОМЕНТАРІ (2)

Близько 130 буковинців, які вклали свої гроші у будівництво торгівельного комплексу на Проспекті Незалежності 131 у Чернівцях, стали учасниками, а згодом заручниками рейдерської афери.


Про те, як могло би бути вигідно забудовнику та вкладникам ввести в експлуатацію комплекс «Проспект», розповів один з власників практично непрацюючих торгівельних площ Віктор Довганич.
10 мільйонів доларів отримала компанія «Гіпербуд» від підприємців на будівництво торгівельного комплексу «Проспект», проте здавати його в експлуатацію не поспішала. Два роки люди чекали, щоб вкладені кошти почали працювати. Не дочекавшись, активісти створили кооператив «Проспект», який очолила Надія Коцур. Щоправда, до організації вступили не всі вкладники. Кооператив активно підтримали депутати Чернівецької міської ради та пообіцяли сприяти тому, щоби люди отримали законне право на використання свого нерухомого майна. Були і пропозиції знести новобудову чи розірвати договір оренди земельної ділянки, на якій розташований торгівельний центр «Проспект», - розповідає Віктор Довганич.
Згодом кооператив «Проспект» виставив по периметру об'єкта охорону, мовляв, для того щоб забудовник не зміг забрати документи.
Конфлікт між забудовником та вкладниками Віктор Довганич, якого уповноважили інвестори, що не увійшли до кооператива, намагався вирішити. З його слів, обидві сторони конфлікту були не проти. Але кооператив не погоджувався віддати документи забудовнику, а забудовник не міг без них ввести в експлуатацію приміщення.
Таке перетягання канату на сьогодні завершилося тим, що голова кооперативу Надія Коцур підписала з юристом Чеп'юком (юрист веде справи кооперативу ред.) угоду про довірче управління майном. Документ передбачає, що пан Чеп'юк може користуватися приміщенням торгівельного центру «Проспект» на власний розсуд та навіть продавати площі за підписом Надії Коцур. У документі прописано і те, що у разі заборгованості орендарів, Чеп'юк може вилучити у них житло. Пан Чеп'юк, у свою чергу, подав до господарського суду прохання про надання у право власності кооперативу «Проспект» торгівельного центру «Проспект». Як суд розглядатиме цю справу - невідомо, адже це юридичний маразм, - заявляє Віктор Довганич.
Віктор Довганич збирається звернутися з цим проблемним питанням до депутатів міської ради на черговій сесії і класифікує те, що відбувається з торгівельним комплексом, як типове рейдерське захоплення.

avatar

л

24 червня 2015 20:02

Невже ударівці прийняли на роботу в прес-центр незрячу людину ? На кожному фото поруч депутат -Буковинець Іван Рибак, який в основному і вів перемовини.

avatar

Василь

25 червня 2015 08:29