Нардеп Тіміш завітав на святкування 570-річчя першої згадки про Ропчу не з порожніми руками

Нардеп Тіміш завітав на святкування 570-річчя першої згадки про Ропчу не з порожніми руками

18.02.2018, 22:45

У неділю, 18 лютого, у  Ропчі Сторожинецького району відбулися урочистості з нагоди 570-річниці першої письмової згадки про це село. Участь в урочистостях з цієї нагоди взяв народний депутат України Григорій Тіміш. 

- Вперше у писемних джерелах село Ропча Сторожинецького району згадується 18 лютого 1448 року. І сьогодні, 570 років потому, у сільському будинку культури, відбулось надзвичайно гарне свято з цього приводу, - розповів Григорій Тіміш. - Приємно було брати  у ньому участь разом з Генеральним консулом Румунії в Чернівцях п. Елеонорою Молдован, головою Сторожинецької райдержадміністрації Ярославом Бартошом, головою райради Іваном Лосіком та іншими почесними гостями.

- У залі не було вільних місць, багато людей стояли упродовж всього урочистого дійства. Те, що відбувалось на сцені не передати словами. Безліч позитивних емоцій отримав від виступів місцевих колективів, від історичної балади про місцеву церкву, від щирих сліз та слів удостоєних нагород "Почесний житель села Ропча".

- Приємно, що мав можливість і я прикрасити це свято подарунком церкві та нагородою сільському голові п.Олару  - почесною грамотою ВРУ за досягнення перед громадою. Окрім цього, за останні три роки, з соцеконому залучено кошти на заміну вікон в місцевій школі та проведення вуличного освітлення. На черзі допомога будинку культури. Зі святом, дорогі ропчани! - підсумував Григорій Тіміш. 

Світлина від Григорія Тіміша.

1