Нардеп Тіміш застерігає від співпраці з «запеклими регіоналами»: ці люди збережуть корупційні правила, які привели Україну в те місце, де вона є

Нардеп Тіміш застерігає від співпраці з «запеклими регіоналами»: ці люди збережуть корупційні правила, які привели Україну в те місце, де вона є

29.11.2014, 16:14

Про це народний депутат України написав пост "ЗА ЩО БОРОЛИСЯ?" на своїй сторінці у ФБ. Він радить Шкробанцю самому написати заяву на звільнення і не доводити людей до гріха.

"ЗА ЩО БОРОЛИСЯ? 

Моя позиція,щодо призначення деяких одіозних представників Партії Регіонів у нову конфігурацію влади. Зокрема, щодо Ігора Шкробанця, одного з «ідейних регіоналів» Буковини, який зараз виконує обов’язки генерального директора державного експертного центру МОЗ України .

Рівно через рік після революції гідності ми стали на порозі тихої контр-революції і реваншу «регіоналів». Чи маємо ми, новообрані депутати безучасно стояти осторонь нової «кадрової політики» ? Ні! Якщо зараз не втручатися в ці процеси то ми отримаємо «в подарунок» незадоволення людей, а найголовніше – прямих ворогів змін та реформ у виконавчій владі, які будуть радіти кожній невдачі ментально чужим їм Уряду і Президента. Ці люди збережуть корупційні правила гри, які привели Україну в те місце де вона є сьогодні. Питання стоїть так – або ми люструємо «запеклих регіоналів» по закону та по-справедливості, або завтра люструють нас всіх разом з ними. Люди не будуть розбиратися в кольорі партійного квитка і питати про наявність чи відсутність недоторканості. Я пропоную наступний варіант подальших подій:

1) Шкробанець сам пише заяву на звільнення і щасливо йде.

2) Якщо сам не додумається – громадськості і депутатом звертатися до всіх осіб, які можуть прямо вплинути на його звільнення, аж до самого факту відставки. 

3) Якщо це не допоможе, зібратися з цього питання і звернутися з вимогою звільнити від всіх демократичних депутатів Буковини, які точно знають хто такий Шкробанець і як то кажуть, чим він дихає.

4) Якщо це не допоможе - поставити перед майбутнім кандидатом на посаду міністра охорони здоров’я умову за якої голоси депутатів Буковини за його кандидатуру прямо залежатимуть від звільнення цього одіозного регіонала . 

Для того,щоб це сталося потрібен постійний громадський тиск буковинської спільноти на всіх депутатів ВР від Чернівецької області та обласні партійні організації. Я зі своєї сторони зроблю все, щоб ситуація не дійшла до крайнощів. У разі, якщо не буде однозначного реагування- громадські активісти можуть позичити в столиці десь один чи декілька сміттєвих баків... Але надіюсь до цього не дійде. Після революції гідності в країні є справедливість, яка торжествуватиме в любому випадку. Просто не треба доводити народ до крайнощів. Шкробанцю краще самому написати заяву і не доводити людей до гріха. 

І на кінець є ще декілька питань,які турбують мене найбільше. Як такі люди, як Шкробанець опиняються на цих ключових посадах ? Хто його туди рекомендував і призначав ? Чому відбувається призначення «регіоналів» у нову владу? Відповідь на це питання варто шукати і нам депутатам, і буковинській громадськості".

Публікації на схожу тему:

Опубліковано в газеті "Молодий буковинець". 

1