Нардеп Тіміш вимагає від обласної влади зупинити процес закриття малих шкіл

Нардеп Тіміш вимагає від обласної влади зупинити процес закриття малих шкіл

08.09.2015, 18:53

Народний депутат України Григорій Тіміш звернувся з відповідним листом на адресу керівника департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксани Палійчук. 

- Міносвіти на фоні реформаторських процесів взялося за закриття малокомплектних шкіл на Буковині. Прикро, що це робиться руками місцевої влади... На фоні децентралізації пішов процес тотальної централізації шкільництва! Великі міністри, і ті що поменше, наводять страшну цифру про великі витрати на малокмплектного школяра у 50 тис. грн. на рік, тобто 2 тисячі долярів. Кажуть, що це дуже багато! Перевиконання на 40 млрд. держбюджету, про яке розповідає Арсеній Петрович, не врятує малу сільську школу!!!

На місцях взялися з великим натхненням закривати школи, що призведе до знищення українського села, до відтоку молоді, руйнації сільської інфраструктури, назавжди будуть зламані засади патріотичного виховання, чим завжди славилось наше село. Один Глибоцький начальник освіти за шматок землі під містом закрив раз одну школу, потім другу, звичайно не без рішення громади, яку всі хором переконували,  що саме так буде краще!! Взагалі для утримання Білопотоцької школи, що на Путильщині, потрібен лісовоз деревини!!! Для Лунківської та Табунівської Герцаївського району - 50 машин піску!!! Розповів народний депутат України Григорій Тіміш.

1