Нардеп Тіміш поцікавився у міністра оборони, чи справді Україна вважає Румунію ворогом?

Нардеп Тіміш поцікавився у міністра оборони, чи справді Україна вважає Румунію ворогом?

26.09.2015, 15:31

Представники Міністерства закордонних справ Румунії мали зустріч з Послом України в Бухаресті Теофілом Бауером щодо наміру України створити гірську бригаду. 

Як повідомляє "Радіо Румунії", румунська сторона озвучила бажання в найкоротші терміни отримати від української сторони повну інформацію та перевірити достовірність поширених в засобах масової інформації відомостей щодо створення "нової бойової одиниці, основною метою якої є захист від гіпотетичних територіальних претензій на Буковину з боку Румунії". 

МЗС Румунії висловило тверду надію на те, що українська держава не приймала такого рішення, враховуючи той факт, що своєю позицією і діями Румунія беззастережно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а українські лідери неодноразово висловлювали вдячність за постійну і рішучу підтримку Бухареста. Сторони домовились продовжити діалог для повного роз'яснення цього питання. 

Нагадаємо, що в понеділок українські військові анонсували створення у Коломиї нової 10-ої гірської штурмової бригади, командиром якої стане підполковник Василь Зубанич. "Є відповідні політичні сили, які наполягають на поверненні сусідньої держави Румунії в межі 38-го року, відповідно ми відчуваємо цю загрозу і маємо створити якісь аргументи для відповіді на це питання", - заявив начальник організаційно-мобілізаційного управління оперативного командування "Захід" полковник Віктор Кевлюк. 

Підполковник Василь Зубанич у якості командира батальйону відзначився у боях на Сході України у Луганському аеропорту та біля Дебальцевого, був поранений, але не залишив поля бою. Президент присвоїв йому звання Героя України.

molbuk.ua

1