Нардеп Рибак заперечив, що є гомофобом

Нардеп Рибак заперечив, що є гомофобом

19.10.2016, 19:04

Організована акція у Центрі сучасного мистецтва "Бункер", що на вулиці Героїв Майдану в Чернівцях, викликала значний медійний розголос.

 Нагадаємо, ввечері 18 жовтня кілька десятків осіб у масках та камуфляжах з емблемами "Правого сектора" та "Азова" увірвалися до "Бункера" і зірвали показ філму "This is gay propaganda", в якому висвітлюється хроніка подій революції та російської окупації в контексті української ЛГБТ-спільноти.

Подію активно кометували у соціальних мережах, в тому числі журналісти і політики.

Негативну реакцію дописувачів викливав коментар народного депутата України Івана Рибака, який розцінили як гомофобський.

 

Після критики своєї позиції народний депутат України ширше пояснив свою позицію. 

Власну причетність до подій у "Бункері" заперечила також Партія "Національний корпус", яку днями створив рух АЗОВ. 

"Деякі представники організації були там, але не від імені організації, а в індивідуальному порядку", - повідомили molbuk.ua у прес-службі "Азов Чернівці".

14 жовтня в київському Будинку архітектора відбувся установчий з’їзд партії "Національний Корпус". Лідером партії делегати одноголосно обрали провідника Азовського руху - Андрія Білецького. 292 делегатів з’їзду зібралися з усіх областей України. Представники "Азовського руху Буковина" також стали делегатами на з’їзді партії.

ДОВІДКОВО

За словами активістки Софії Лапіної,  наразі організатори співпрацюють з київськими правозахисниками. За їх словами, у ситуацію хоче втрутитись консульство Канади в Україні, адже вже були погрози в сторону канадської режисерки, яка зняла фільм. 
 
Організатори обіцяють, що стрічку все ж таки покажуть найближчим часом. Про це повідомляє http://promin.cv.ua/. 
1