Нардеп Рибак поговорив з сільськими головами Кіцманщини про добровільне об'єднання громад

Нардеп Рибак поговорив з сільськими головами Кіцманщини про добровільне об'єднання громад

24.07.2015, 23:06

Минулого вівторка народний депутат України Іван Рибак відвідав Кіцманщину, зокрема зустрівся з головою РДА Іваном Друцулом, головою районної ради Павлом Лупулом та керівниками місцевого самоврядування.

— Метою нашої зустрічі стало обговорення питання, що сьогодні хвилює всі місцеві громади, — сказав Іван Петрович. — Це Закон «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Саме добровільне, а не примусове. Хотів почути думку сільських голів, що їх влаштовує, які є зауваження, що потрібно змінити в законодавстві України, щоб це об’єднання пішло на користь територіальним громадам. А найголовніше, щоб громади стали спроможними, були забезпечені ресурсами, фінансами, щоб ті податки, що збираються на сьогоднішній день, залишались на рахунках місцевого самоврядування. І щоб держава використовувала тільки той фінансовий ресурс, який передбачений чинним законодавством. 

Свої думки, пропозиції, зауваження до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» висловили сільські голови Григорій Храпко з Берегомета, Іван Загарія з Брусниці, Андрій Стасюк з Валяви, міський голова Сергій Булега та інші. 

Голова районної ради Павло Лупул підкреслив, що Закон треба виконувати. Тож, якщо йдеться саме про добровільне об’єднання громад, значить так і має бути. І звернувся до народного депутата з проханням підтримати Кіцманський район.

Також під час зустрічі Іван Рибак відповів на чимало інших запитань керівників органів  місцевого самоврядування.

 Наш кор.

Джерело: http://freelife.cv.ua

1