Нардеп Рибак дорікнув радикалам, для яких гроші виявилися важливішими за чисте повітря  (+ВІДЕО)

Нардеп Рибак дорікнув радикалам, для яких гроші виявилися важливішими за чисте повітря (+ВІДЕО)

20.05.2016, 01:37

Про це народний депутат України Іван Рибак (фракція БПП-Солідарність) розповів на своїй сторінці у ФБ. 

- Сьогодні Верховна Рада не прийняла в першому читанні законопроект 2009-а «Про оцінку впливу на довкілля», де я виступав одним із співавторів. Цей євроінтеграційний закон ввів би в Україні інститут оцінки впливу на довкілля європейського зразка і мав би стати реальним проривом у питанні участі громадськості щодо прийняття рішень, та надав би активістам реальний механізм боротьби за чисте довкілля.

Будемо відверті – існуюча в країні система оцінки пливу на довкілля не працює. В проекті 2009-а визначався чіткий перелік об’єктів щодо яких застосовується процедура ОВД. Законопроектом передбачалось забезпечення безкоштовного доступу громадськості до всієї інформації, що стосується планової діяльності цих об’єктів, а також ведення загальнодоступного Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля у мережі Інтернет.

На жаль, депутати «недопідтримали» цей важливий закон і відправили його на повторне перше читання. Не вистачило буквально декілька голосів. Я щиро сподівався на підтримку з боку Радикалів, які попри всю їх гучну опозиційність, позиціонують себе як проєвропейська і демократична сила. На жаль, «політичне» перемогло «раціональне». Заради того, щоб показати свою «опозиційність», завалили важливий для держави євроінтеграційний закон. Його прийняття є необхідною умовою для імплементації Оргуської конвенції та конвенції Еспо, а також виконання Угоди про асоціацію з ЄС. Ну що ж, неприємно, але працюємо далі.

1