Нардеп Продан виводить людей на вулиці проти податкового кодексу, який забирає арештовані статки Януковича та його оточення

Нардеп Продан виводить людей на вулиці проти податкового кодексу, який забирає арештовані статки Януковича та його оточення

15.12.2015, 14:59

“Підприємці виходять 17.12.15. під стіни Верховної Ради, щоб захистити спрощенку, проти урядового проекту 3630″. Про це повідомила на своїй сторінці у Фейбук народний депутат, голова Всеукраїнського об’єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан. – Сподіваюсь, що депутати не підтримають нову урядову редакцію ПКУ і бюджет-16 буде прийнятий на діючій зараз податковій базі.

Була, є і буду на боці підприємців, які працюють самі, створюють робочі місця для інших та сплачують податки. І які потребують справжньої реформи на користь економіки, що ми зробимо в наступному році на базі депутатського законопроекту.

Нагадаємо, кількома днями раніше народний депутат України Максим Бурбак повідомив, що уряд розробляє оптимальний Податковий кодекс. Одним з джерел наповнення бюджету можуть стати арештовані ще рік тому статки Януковича та його оточення

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак закликав народних депутатів жити "реальними розрахунками, а не політичними гаслами". Про це він заявив у понеділок під час засідання Погоджувальної ради, передає видання Gazeta.ua.

Бурбак підкреслив, що сьогодні на порядку денному парламенту – прийняття оптимального Податкового кодексу і збалансованого Державного бюджету.

 - Хочу наголосити і нагадати, що країна живе не політичними гаслами: словами, якими б гарними вони не були, економіку не піднімеш. Уряд Арсенія Яценюка шукатиме можливості у досягненні компромісу щодо податкової реформи. Але наголошую, що урядовий варіант нового Податкового кодексу - це оптимальний варіант, при якому можна виконати вимоги МВФ щодо граничного дефіциту бюджету у 3,7% ВВП, - підкреслив голова фракції.

Він нагадав, що одним з джерел наповнення бюджету можуть стати і арештовані ще рік тому статки Януковича та його оточення - це 40 млрд грн. Від парламенту вимагається лише прийняття законопроекту №3025 "Про особливий режим спецконфіскації майна". Проте він досі не включений у порядок денний роботи парламенту.

 - Фракція "Народний фронт" наполягає на включені його до порядку денного цього пленарного тижня і якнайшвидшому розгляді в сесійній залі. Ці гроші в Державному бюджеті потрібніші, ніж на арештованих рахунках. Вони будуть направлені на підвищення обороноздатності країни та інші необхідні потреби, - підкреслив Бурбак.

1