Нардеп порадив Ростиславу Білику  відсидіти п'ять років - і 'на свободу з чистою совістю'

Нардеп порадив Ростиславу Білику відсидіти п'ять років - і "на свободу з чистою совістю"

03.12.2015, 16:05

Народний депутат України Максив Бурбак прокоментував відсутність на першій сесії Чернівецької міської ради Ростислава Білика, якого розшукує поліція через підозру про підкуп виборців.  

Чернівецька міськрада розпочала роботу без оголошеного у розшук депутата від "Рідного міста" Ростислава Білика (який підозрюється в організації фальсифікацій виборчого процесу під час останніх місцевих виборів). Так і хочеться сказати Білику: вертайтесь, нащо вам на чужині мучитись. Бо ж переховуватись - то справа виснажлива і невиправдана. А так відсидете 5 років, як ваші черкаські колеги - і "на свободу с чістой совестью". Тим паче, що рядові виконавці цієї схеми, вже покарані. Невідворотність покарання за вчинені злочини повинно стати нормою в нашій державі, - написав народний депутат Максим Бурбак

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ростислав Білик, якого розшукує поліція, не склав присягу на вірність громаді міста

ДОВІДКОВО: 

На Черкащині на п'ять років засудили організатора підкупу виборців, який переховувався від слідства

Керівник виборчого штабу платив на парламентських виборах 300 грн за голос.

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області визнав винним та призначив покарання у вигляді п’яти років ув’язнення з іспитовим строком три роки організатору підкупу виборців під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради України. Про це повідомила прес-служба УСБ України в Черкаській області.

Повідомляється, що зловмисником є керівник одного із виборчих штабів. Ним було організовано механізм підкупу виборців, кожен голос якого було оцінено в 300 грн.

Правопорушник вісім місяців переховувався від слідства, його було затримано у вересні цього року співробітниками Управління СБ України в Черкаській області.

Його визнано винним за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє http://tyzhden.ua/News/153054.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

03 грудня 2015 20:58