Нардеп Оксана Продан утрималася від голосування за спецконфіскацію накраденого Януковичем:  нардепи приміряли законопроект на себе?

Нардеп Оксана Продан утрималася від голосування за спецконфіскацію накраденого Януковичем: нардепи приміряли законопроект на себе?

15.03.2016, 23:39

Верховна Рада здійснила ще дві спроби прийняти закони про повернення у держбюджет грошей попередньої влади до винесення відповідних судових рішень.

Спершу за це проголосували 182, а потім – 189 депутатів.

Після цього депутати заблокували трибуну, а Олег Ляшко заявив, що його фракція не дозволить працювати Раді, доки ці закони не будуть прийняті.

У результаті спікер Володимир Гройсман закрив засідання.

Як відомо, зранку Рада намагалася проголосувати за них тричі, але теж невдало.

Мова йде про законопроект 4057 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу (щодо особливостей звернення в дохід держави грошових коштів, цінностей та доходів від них до ухвалення вироку суду), а також про 3196 щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини.

#4057

Депутати, які не підтримують ці закони, кажуть, що вони порушують права людини. Ті, хто виступають за, стверджують, що ці закони дозволять повернути Україні 50 мільярдів гривень, викрадені Януковичем.

КОМЕНТАР:

Oleg Medvedev

В таблиці голосування можна побачити, кому персонально аплодують в Ростові-на-Дону. Просто вражає, наскільки депутати з різних фракцій приміряли на себе законопроект про спецконфіскацію накраденого Януковичем. Лежать мільярди на рахункках, але повернути їх до бюджету - зась. "Висит груша, нельзя скушать". Коли без камер, нардепи прямо так і кажуть, що бояться, що в них теж щось заберуть. 

Порошенко вчора запропонував ухвалити законопроект в першому читанні, а потім прибрати з нього все, що, на думку парламентарів, могло би зачепити будь-кого ще, крім Януковича. Але парламентарі вирішили діяти за принципом "береженого й Бог береже". 

До речі, законопроект про заочне судочинство теж відмовилися включати до порядку денного. Так що наразі Янукович не має шансу позбутися майна навіть через суд. В житті завжди є привід для свята, гарний подарунок Януковичу зробила Верховна Рада, що там і казати.

 

 
1


КОМЕНТАРІ (4)

Конечно утрымалась фирташевская марионетка.

avatar

РЫГИОНЫ +солидарность=БПП

16 березня 2016 08:06

только дебил может голосовать за такой закон. писял явно дебил.)

avatar

16 березня 2016 10:56

Разочок утрималась і десяток років безбінно проживе. А куди діватись. Васі не дають можливості урвати то мусить сама заробляти.

avatar

16 березня 2016 14:00

Кулявлоби яникові кошти уже давно розбазарили. Просто вони не чекали що і їм швидко прийде кінець. Хто мішав ім це питання підняти наприклад перед розглядом бюджету на 2016 рік, або ще раніше? Питання швидче не в коштах Януковича які знаходяться у банку і на які нараховуються проценти, а в активах втікачів таких як Янукович, Курченко і т. д. Ці активи давно розікрала команда Яценюка у вигляді народного фронту Авакови, Бурбаки, Федоруки та інша нечисть. Якщо справа дійде до суду то це випливе і автоматом за Януковичем підуть "реформатори" від Кулявлоба разом із ним. Тільки такий закон іх може врятувати цю банду при владі. 

Молодці Продан та Рибак і всі хто не дав можливості кулявлобам його протягнути.

avatar

Чернівчанин

16 березня 2016 20:56