Нардеп Оксана Продан є «покровителем» депутата, підозрюваного у підкупі виборців, Каспрук на телеканалі 'Чернівецький промінь'

Нардеп Оксана Продан є «покровителем» депутата, підозрюваного у підкупі виборців, Каспрук на телеканалі "Чернівецький промінь"

21.01.2018, 12:08

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що народний депутат від фракції БПП Оксана Продан є "покровителем" депутата Чернівецької міськради від фракції "Рідне місто" Ростислава Білика, якого підозрюють у підкупі студентів на місцевих виборах у 2015 році.

Про це Каспрук заявив у передачі "Без емоцій", яка вийшла в ефір 11 січня на телеканалі "Чернівецький промінь"

Він сказав, що "усі чернівчани чудово знають, як Білик та інші депутати з "Рідного міста" здобували перемогу".

"Тому тут вирок суду, я думаю, не потрібен. Хоча, я думаю, що він буде. Ви знаєте, що студенти були засуджені за підкуп виборців. Ви знаєте про те, що Ростиславу Білику зараз вручена підозра, а матеріали справи зараз передані до суду", - сказав Каспрук.

Читайте також:  Справу щодо підкупу на виборах-2015 у Чернівцях найближчим часом направлять до суду, - Генпрокуратура

"Враховуючи, що справами про депутата, особливо, коли він має таких високих покровителів, як Оксана Продан, займається особисто прокурор області... Це по закону. І матеріали в суд прокуратура не передавала", - сказав міський голова.

"По Ростиславу Білику немає рішення суду, тому він депутат, він прийняв присягу, він ходить на сесії. Він відновлений на роботі в університеті, отримав там докторську ступінь. Це саме стосується й інших чиновників, які були затримані за ті чи інші корупційні діяння, по яких іде суд", - додав посадовець.

Водночас Каспрук заявив, що чернівчан "не треба тримати за дурнів".

"Я думаю, що в Чернівцях будь-яка людина знає, як відбувалися вибори, як скуповувалися голоси, про "червоні ручки" всі знають. Не треба розказувати, що цього не було, і що все це неправда", - сказав мер Чернівців.

Нагадаємо, раніше ЗМІ простежили збіги в призначенні Луценка генпрокурором і переведенні справи Білика з Чернівців до Києва.

Джерело: molbuk.ua

1