Лещенко зареєстрував постанову про перевибори міськради та міського голови Чернівців, Бурбак запевняє - підстав для перевиборів Каспрука немає

Лещенко зареєстрував постанову про перевибори міськради та міського голови Чернівців, Бурбак запевняє - підстав для перевиборів Каспрука немає

31.08.2017, 11:45

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував перспективи дострокових виборів міськради та міського голови Чернівців.

- Хочу додати трохи оптимізму депутатам Чернівецької міськзради. Вчора була зареєстрована ще одна постанова про призначення перевиборів міськради та міського голови Чернівців за авторства Сергія Лещенка. Перший свій візит в Чернівці і такі фундаментальні рішення !!! Хоча перші самостійні кроки у великій політиці та ще й керівником "прогресивної" політсили деколи перетворюються на фальстарт. Це вам не різні фейки поширювати та за елітні квартири відбріхуватись.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Лещенко підтримує перевибори депутатів Чернівецької міськради і міського голови

Тут, як кажуть розумні люди, "учітє матчасть")) Стаття 79 закону “Про місцеве самоврядування” передбачає аж вісім підстав для дострокового припинення повноважень мера: 1) власне бажання; 2) припинення громадянства; 3) притягнення до кримінальної відповідальності; 4) вчинення корупційного правопорушення, за яке його позбавлено права займати посади, пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування; 5) порушення Конституції чи законів України; 6) відкликання з посади за народною ініціативою; 7) визнання його судом недієздатним, безвісно відсутнім або оголошення таким, що помер; 8) смерть.

Поки жодних фактів, які б стали підставою для переобрання Олексія Каспрука, немає. Впевнений, що наш міський голова готовий до перевиборів, і це буде його самостійне виважене політичне рішення. Але для столичних невдалих політиканів положення закону то дрібниці. Головне - піар. 

Перевибори Чернівецької міськзради стають політичним трендом цієї осені. Про що я неодноразово казав, непанове міські депутати!!! - сказав Максим Бурбак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лещенко повівся як поганий кабан у сільському хліві гарного господаря. Походив, поговорив, посидів, полежав, поїв, а потім вср…вся", - блог Мостіпаки

1